2 step verification via gmail

In cele ce urmeaza vom discuta putin despre serviciul 2 step verification (verificare in 2 pasi) care ni-l ofera google pentru o securatate sporita a contului gmail.

Este foarte important ca contul nostru sa ramana al nostru si sa nu il sparga vreun cetin ca mai apoi sa isi faca de cap cu el. Daca te loghezi cu datele tale pe alt PC (sala de net, biblioteca, alt pc) sau alt DEVICE iti maximizezi practic sansele sa iti fie spart contul. Setarea despre care vorbesc acum este optionala deci o folositi numai daca vreti. Ideea de baza e ca la logare o sa va ceara 2 lucruri : parola + o un cod care il primiti pe telefon. Acest TIP de logare nu o sa-l faceti tot timpul ci doar cand va logati de pe un PC nou. Aveti si optiunea de a bifa sa tine minte datele pe PC-ul respectiv timp de 30 de zile. De asemenea siguranta numarul 2

DACA folosesti ANDROID, poti folosi aplicatia GOOGLE AUTHENTICATOR pentru a-ti genera codul respecitv(vei avea nevoie si de aplicatia Barecode Reader).

Ca sa iti setezi tipul asta de siguranta optionala intri in Account Settings din Gmail, apoi de la Security intri pe Using 2-step verification si mai departe te descurci tu. Vei selecta cum doresti sa fie aceasta verificare precum o sa vezi pe video-ul de mai jos. De aici mai poti sa iti faci un back-up, asta in cazul in care de exemplu ti-ai setat sa iti vina pe telefon, si tu nu mai gasesti telefonul. Poti sa setezi un numar alternativ unde poti primi codul respectiv.

Dupa ce ti-i activat smecheria asta, te pui sa iti faci “Application-specific password” care e o chestie foarte foarte tare. Poti sa iti setezi o parola kaos de grea si de ne-spart per aplicatie. Parola asta se introduce o singura data, deci nu o sa trebuiasca sa o tineti minte. Eu spre exemplu mi-am generat 2 parole specifice pentru ANDROID si pentru Sincronizarea cu Google Chrome. Faza SI MAI SMECHERA este ca poti sa anulezi respectivele parole si sa setezi altele cand ti se scoala tie. Pot da “Revoke acces” si e un lucru foarte util daca stii ca te-ai lasat pe undeva logat.

exemplu:

clipul de prezentare :

Veti folosi 2-step verification ?

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.