Cu ~ 30% mai puține avarii decât în 2014 (telecom)

Vestea e una bună pentru că serviciile de telecomunicații au fost mai stabile în 2015 decât în 2014. Sper să continue același ritm și pe 2016!

Conform raportului ANCOM:

În 2015 au fost 281 de incidente majore ce au afectat securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice cu 6.410.657 de conexiuni afectate (cu 27% mai puțin decât în 2014).

Pe anul 2015 media downtime-ului a fost de ~ 4 ore  iar durata totală a incidentelor a fost de 1.050 ore. Cele mai multe incidente de securitate au avut loc în București, urmat de județele Gorj, Teleorman și Dâmbovița.

Telefonie mobilă a fost afectată cel mai puternic cu 2.7 milioane de conexiuni afectate urmată de internetul mobil cu 2.5 milioane; telefonia fixă ~66 de mii; internetul fix 350 mii. Serviciul cu cele mai puține incidente pe rețea a fost cel de televiziune cu ~140 mii de conexiuni afectate.

Stats:

ANCOM_Incidente_Numar de conexiuni afectate

CAUZA INCIDENTELOR:

  • 74% FACTORI EXTERNI (ex. întreruperea alimentarii cu energie electrica sau secționarea accidentala a fibrei optice, fenomene naturale, furturi de cabluri etc.)
  • 26% –  erori de sistem software sau hardware, erori umane constând în configurarea și operarea greșita a echipamentelor)

În total, aproximativ 40% dintre incidente au fost cauzate de probleme de alimentare cu energie electrica. În luna aprilie s-au raportat cele mai multe dintre incidente (40 din totalul de 281), majoritatea fiind generate de întreruperi în alimentarea cu energie electrica.

Statistic vorbind, degeaba împulăliți operatorul telecom de diversele probleme apărute pentru că în majoritatea cazurilor nu el este de vină.

sursa: ancom.org.ro

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.