Cu sau fara centura de siguranta?

Pe cat de simplu, pe atat de controversat.

Mentalitati sunt cu kilul si nu putini iti rad in fata si/sau te fac prost cand ii intrebi de centura de siguranta. Ei bine, eu fac parte din categoria soferilor care POARTA CENTURA DE SIGURANTA. Nu o port fiindca imi zice X si Y, o port fiindca m-am documentat si eu ca tot omu sa vad ce s-ar intampla daca … asa si pe dincolo. Ei bine, nu ma costa nimic sa intind mana dupa ea, nu ma costa nimic sa o BAG IN GAURA EI :-)

Ce-i drept masina pe care o am la indemana ma indeamna s-o pun, atat pe mine ca sofer cat si pe cel din dreapta mea. Ma bucur foarte mult de aceasta optiune (si nu o dezactivez) fiindca mi-a luat cam 2 3 saptamani sa ma obisnuiesc. Acum o fac pe pilot automat (treaba cu centura … nu altceva). Cand intru in masina, primul lucru e sa intind mana dupa centura. Problema e cu pasagerii din dreapta care nu prea vor sa o puna, insa dupa ce pornesc semnalele acustice cedeaza omu nervos si si-o pune.

Cine nu poarta centura sunt ocupantii locului din spate. Ma rog (e metaforic, stati linistiti), nu in Romania. Atunci cand parasim tara, obligatoriu toti ocupantii poarta centura, daca nu raman in vama. In Romania … sincer nu am un raspuns de ce nu o poarta, e la latitudinea lor.

Pana la intrebare, puteti sa trageti un ochi si pe reportajul Stirile ProTV pe tema asta:

Facebook comments:

You may also like...

2 Responses

  1. RBoy says:

    Simplu. Daca vrei sa mori la un mic accident, nu purta. Stiti ca airbagul e vax albina fara centura, nu ?

  2. eu am fost invatzacel in ale conducerii acu’ multa vreme.

    nu stiu sigur cum am invatat dar imi amintesc (vag) ca manevrele de parcare, garare (plus opusul acestora), mersul cu spatele si alte cateva manevre (probabil ca nu mai sunt altele) se fac fara sa fi “inhamat la centura”.

    drept urmare eu contest gestul tau de a te inhama direct la urcarea in masina. eu ma inham NUMAI inaintea pornirii de pe loc spre directia inainte.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: