Cum să creezi o listă de canale favorite la Decodorul Humax SD RCS RDS

Pot spune că atunci când s-a dat drumul la noul soft pentru decodorul standard de la RCS RDS (Humax SD) au fost multe persoane nemulțumite de 1 lucru: nu mai puteau aranja lista de canale așa cum vroiau ei (cum știau ei că se face).

Ei bine, puteți să vă aranjați lista de canale în 2 moduri și ambele sunt dezbătute în video-tutorialul care îl vedeți puțin mai jos.

Vreau să și scriu despre cele 2 moduri:

1. Puteți edita lista principală (TV)  — personal nu recomand așa ceva și am să vă spun de ce.

Dați o setare implicită (aici vă spun cum se face) și când ați ajuns la ultimul pas NU dați OK pe SALVARE și editați lista de canale așa cum doriți. Când ați terminat dați SALVARE.

[box type=”alert”]ATENȚIE – dacă stingeți decodorul, când îl reporniți toate modificările făcute la grilă se vor duce pe apa sâmbetei.[/box]

Important de știut e că la fiecare pornire decodorul Humax SD scanează automat rețeaua să vadă dacă nu s-au făcut modificări la nivel de grilă. Acest lucru înseamnă că dacă ați reușit să aranjați lista TV, la fiecare pornire va reveni AUTOMAT la grila TV așa cum o emite RDS-ul. Din cauza asta NU vă recomand să folosiți metoda asta, fiindcă implică să nu mai stingeți decodorul niciodată.

2. Puteți să vă creați LISTĂ DE CANALE FAVORITE

Aveți la îndemână 5 Liste favorite pe care le puteți edita. Per listă puteți pune până în maxim 100 de canale. Puteți de exemplu ca în primul favorit să aranjați cum vreți numai posturile SPORT; în al doilea grup favorit să fie doar posturile de știri, etc.

E foarte simplu să faceți acest lucru, va trebui să intrați în MENIU -> EDITARE CANALE -> EDITARE CANALE FAVORITE -> FAVORIT 1 ( de exemplu).

În stânga va fi lista TV (principală) și în partea dreapta lista pe care o vom crea.

Cu OK selectați ce posturi doriți să puneți în lista favorită și apoi le rearanjați cum doriți.

Când ați terminat dați EXIT și OK ca să salvați lista ce ați creat-o.

Ca să puneți lista de canale favorit drept listă principală trebuie ca atunci când sunteți pe TVR1 de exemplu să apăsați OK -> săgeată dreapta -> FAVORIT -> OK pe Favorit 1 -> OK pe orice post în afară de TVR1

Acum de fiecare dată când apăsați OK va apărea doar lista Favorit.

Ca să reveniți la lista principală faceți același lucru cu mențiunea că nu puneți pe FAVORIT ci pe TV.

Dezavantaj vizual: Numerotația va rămâne cea din lista principală ceea ce înseamnă că posturile sunt așa cum le vreți în listă dar dpdv al numerotației e posibil să aveți 1, 4, 8, 23, 64, 5, etc.

Video:

[box type=”tick” style=”rounded” border=”full”]Link-uri utile via Decodor Humax SD de la RCS RDS:

Cum se instalează decodorul Humax SD (cabluri) – VIDEO TUTORIAL

Prima instalare Decodor Humax SD RCS RDS – VIDEO TUTORIAL

Cum se face setare implicită la decodorul Humax SD RCS RDS – VIDEO TUTORIAL

Cum să creezi o listă de canale favorite la Decodorul Humax SD RCS RDS – VIDEO TUTORIAL

Control parental – cum să blochezi posturi pe Decodorul Humax SD RCS RDS – VIDEO TUTORIAL

Cum să citești un mesaj pe decodorul Humax SD de la RCS RDS – VIDEO TUTORIAL[/box]

Facebook comments:

12 Responses

 1. aditza says:

  am o intrebare .La decodorul acesta sd poti sa modifici tu ordinea canalelor dupa preferintele tale .Ex in loc de tvr 1, tvr2 cum e ordinea lor pot sa pun primu de ex digi sport si pe programul 2 :soprt.ro

  • Mortu says:

   Ordinea o poti alege daca iti creezi lista favorita dar numerotatia va ramane din lista principala.

 2. aditza says:

  Dar nu pot modifica din lista principala o alta ordine a canalelor ,la favorite poti ordona doar un numar limitat de canale decat in lista principala ,la asta ma refer daca se poate daca la lista principala pot sa editez eu ordinea canalelor. Ms pt raspuns

  • Mortu says:

   Poti sa le aranjezi cand dai setare implicita si la ultimu pas “finalizare” iti aranjezi cum vrei DAR asta inseamna ca nu iti mai stingi decodorul. Daca l-ai stins revine la lista initiala. O lista de canale favorita poateavea maxim 100 posturi.

 3. aditza says:

  Ok am inteles am crezut ca o lista de prog favorita are mai putin de ex 10 programe .ok am inteles mersi mult .

 4. aditza says:

  Scuzama ,dar mai am o intrebare daca sunt pe lista fovorita si prima optiune este digi sport si in dreptul ei are nr 22 ,daca apasa pe telecomanda 1 o sa imi apara prima obtiune din lista favorita(adica 22.digi sport) sau o sa imi apara tvr1 ca in lista principala.

 5. octavian says:

  sall de curand am achizitionat un tv care suporta ci+ si DVB-C ,si vreau sa comand televiziunea digitala si cu un smart card de la rds ,dar mai am tv vechi ,vreau sa te intreb se poate sa am pe smart tv smart cardul de care vorbeam cu canale hd si pe cel vechi vechiul cablu de la ei deoarece am vazut ca decodoarele acestea nu pote sa editeze numerotatia canalelor doar prin programul favorite .intrebarea mea este daca se poate sa folosesc smart cardul la un tv si la celalalt tv calbu pe care il detin avand televiziunea digitala rds .te rog sa sa imi spui daca poti sa ma ajuti ..

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: