internet mobil de la RCS RDS !

Eh ca au ajuns si la faza asta.

aici aveti mai multe posibilitati, insa care o sa v-o spun este cea prin stick (usb), oferta lansata in data de 10.09.2009 DOAR pe raza judetului Bihor.
Sticku-ul in sine e relativ mic (aproximativ cam cel de vodafone). Abonamentele sunt cuprinse intre 0 si 15 RON adica:

1. Daca ai primu net de la ei (28 RON) poti sa iti faci un aboanment de Digi Net Mobil (cu stick) la 10 RON /luna si ai trafic NELIMITAT. Pana la 3 GB iti merge cu 3.6 Mbps sau 7.2 Mbps dupa aia esti limitat la 128kbps (access prin tehnologie HSDPA [High-Speed Downlink Packet Access] go wikipedia daca nu stiti ce e)

2. Daca ai al doilea net (cel cu 39 RON) atunci doar trebe sa ceri un stick si ti se va da gratiut, cu viteza e la fel ca si mai sus.

3. Se poate achizitiona serviciul si daca respectivul nu e abonat RCS RDS, trebuie doar sa achite pe loc stickul (55 EURO fara TVA) si o luna in avans. Abonamentul lunar pt acestia fiind de 15 RON /luna

4. Se poate si in zone rurale , ab este de 10 RON/luna daca e abonat RCS RDS la telefonie/digi tv cablu sau satelit.

Foarte simplu, foarte practic. Pentru moment serviciul e disponibil doar pe raza judetului Bihor prin semnal 3G.

pentru mai multe informatii apelati la departamentul de relatii cu publicul. Cius !

@EDIT 08.07.2014 OFERTA S-A MODIFICAT DUPĂ CUM URMEASĂ:
– La abonamentul Fiberlink 100 se poate oferi pachetul Standard 1 (10 lei cu limitare de viteză după primii 5GB) sau Standard 1 Plus (20 lei cu limitare de viteză după primii 10GB)
– La abonamentele Fiberlink 200 / 500 / 1000 se oferă gratuit pachetul Standard 2 (limitare de viteză după primii 5GB sau Standard 2 Plus (10 lei cu limitare de viteză după primii 10GB)
– La abonamentul Fiberlink 20 (Popular) — care se oferă în zona rurală se oferă pachetele Standard (15 lei cu limitare de viteză după primii 5GB) sau Standard Plus (25 lei cu limitare de viteză după primii 10GB)

Pachetele Standard și Standard Plus sunt valabile și dacă nu ai nici un serviciu de la RDS și vrei doar stick!

Facebook comments:

186 Responses

 1. Alex says:

  daca am ab. de 39 si cer stick nu platesc nimic la netul mobil?

 2. Mortu says:

  exact. Daca ai ab de 39 de lei, trebuie doar sa-l soliciti. Ti se va da unul gratuit, precum scrie si in articol. :D

 3. F4D says:

  Dupa depasirea traficului , limitarea este la 128 kBps sau kbps ?

  Adica aia 128 ii mai impartim odata la 8 si ne da 16 kbytes/seecunda sau aia 128 is bytes bytes nu biti si nu a intervenit marketingul in oferta :) ?

  Anyway suna al naibii de bine si o sa cam sparga tot.

 4. rex says:

  Cum il configurezi ca eu nu reusesc

 5. Mortu says:

  Instalezi Mobile Partner.

  Dublu click pe Mobile Partner
  introduci PIN
  sus pe TOOLS -> Options
  stanga pe PROFILE MANAGEMENT
  dai pe NEW (drepta sus)
  In prima casuta scrii RDS
  la APN selectezi STATIC si scrii Internet
  la Acces Number scrii *99# daca nu e scris deja
  sau SAVE -> OK
  ai profil RDS creat, dai doar Connect

 6. bogdan says:

  Ca angajat rds intr-un callcenter va pot confirma:
  cererea e foarte mare, sunt foarte multe solicitari pentru Stick-uri
  stick merge super unde e 3g + pana la viteza maxima teoretica, pacat de limitare :)
  se da si internet gratuit in zonele rurale, cu telefon 3g fix tot gratuit, download nelimitat pana la 384 Kbps
  Reteaua 3G+ e mereu in extindere momentan Oradea,Iasi,Timisoara, Craiova,Constanta Cluj, sper sa nu uit ceva

  Vesnica problema RDS, se intind prea mult si au angajati prea putini?. dar au servicii ieftine si bune

 7. Lucianu says:

  cu telefon “fix” in zonele rurale … cum se face setarea de internet? am cablul usb si am facut conexiunea dar nu stiam ce sa bifez/scriu pe acolo :D

 8. Mortu says:

  acolo doar trebuie sa faci o conexiune de tip DIAL UP , unde dialup number e *99# , si nu scrii nimic la user/pass

 9. cipri says:

  e o aiureala, doar cu stick pe laptop, daca vrei internet pe telefonul mobil se taxeaza cu 10 centi mb ul, asa ca e mare agitatie pentru nimic, nu ofera nimic decat daca ai laptop

 10. Lucianu says:

  Damn it, incerc sa ma conectez cu telefonul fix .. dar nici cum nu reusesc
  habar n-am care-i faza :) am instalat fwt connect si drivere … il vede ca si pe un USB MASS STORAGE (cd-rom) pe care este soft (pe care l-am instalat) dar connection failed la fwt-connect …

 11. Mortu says:

  cu telefonul fix, adica ai Digi fixo-mobil dinacela 3G cu antena ?

  Daca da, pe langa FWT Connect, vei face si o iconita de DIAL-UP unde la access number vei trece *99# iar la user/pass lasi blank. Daca nu te descurci iti zic si step-by-step

 12. traian says:

  Pe un laptop IBM cu HDD 20G/ 128RAM se poate instala internetul mobil digimobil si cum ?
  Multumesc
  tarian

 13. Mortu says:

  sigur ca se poate. Cum vei introduce stick-ul vei face conexiunea mai sus mentionata. Merge pe orce PC teoretic, iar cei de la relatii cu clientii te pot ajuta pas cu pas pe sisteme de operare WINDOWS.

 14. Coco says:

  Ma intereseaza daca cei 3GB sunt doar pentru download sau se acumuleaza si ceea ce faci upload? si daca se poate face ceva pentru ca dupa depasirea acestei bariere de 3GB viteza sa ramana aceeas

 15. Mortu says:

  e pe download doar.

 16. F4D says:

  E o chestiun extrem de importanta daca doar downloadul se contorizeaza.

  Sti sigur ?? E 100% informatia ?

  Ca m-as pune sa downlodez ceva la laptop “bagand” cablul pe downloadul de acolo , si as tine la upload via internet mobil , ca nu mai am spatiu pe desktop si imi e de ratie.

  Cat de veridica e informatia cu privire la “doar downloadul” se contorizeaza ? Banuiesc ca ii 100% din moment ce faci parte din sistem dar totusi am dubii.

 17. Mortu says:

  daca ai dubii poti suna la relatii clienti rds din orasul tau sa-i intrebi.

  • Orculad says:

   Buna, am o rugamint la tine. Am restartat notebookul cu modemul de la digi in el,,, cand sa il pornesc nu mai recunoaste cartela sim. Ce e de facut. Mii de multumiri.

   • Mortu says:

    pai incearca sa scoti cartela, o bagi inapoi si rebagi stick-ul in USB
    daca si asa face figuri suna la 031.400.7777 :D

 18. F4D says:

  Pai in Oradea e , dar vreau sa te intreb pe tine ca banuiesc ca sti situatia 100% ca doar downloadul conteaza. Parca si tu lucrai p-acolo deci ce mi ca sun la relatii cu clientii ce mi ca scriu pe blog cunosti problema :)

  Mie tipa aia care mi-a facut contractul am auzit vorbind de trafic de 3GB, nu a specificat in mod explicit primii 3 GB de download sunt cu viteza aia , restul viteza 128kbps.

 19. Mortu says:

  pe raza judetului Bihor treburile sunt asa [aici vorbesc de stick]:

  -Viteza de acces se va limita la 128 kbps viteza de download si 64 kbps viteza de upload dupa primii 3 Gbytes consumati
  -Viteza de acces de pana la 3.6 respectiv 7.2 Mbps este determinta de tipul echipamentului terminal utilizat/primit si de dezvoltarea retelei de generatia a treia (3G) Digi Mobil. Harta cu acoperirea serviciului Digi Net Mobil este disponibila pe http://www.rdstel.ro
  -serviciul se ofera doar persoanelor care au internet Cablelink1/Fiberlink1 sau Cablelink2/Fiberlink2

 20. F4D says:

  Sa inteleg ca ceea ce numesti tu “dupa primii 3 Gbytes consumati” reprizinta strict download , upload pot face 100 de GIGA / luna ca la fel as avea viteza de net.

  Ti-am spus practic as vrea sa fac un “artificiu” doresc sa iau ceva serial toate sezoanele si as conecta laptopul la cablu cu net , pentru download , urmand ca uploadul sa imi continue de la internetul mobil doar de pe stick.

  Nu as vrea sa ma rupa aia cu uploadu si sa mi se considere din traficul alocat. Asta era nedumerirea mea daca pot sta linistit din punctul asta de vedere ca uploadul nu-mi afecteaza cu nimic viteza.

  Acum ai inteles ce am intrebat sper.Nedumerirea mea era ce sunt aia 3 GB : trafic total (download + upload) , sau doar downloadul se considera ca tipa de acolo mi-a vorbit doar de trafic la general care reprezinta download + upload.

  Offtopic nu mi-ai putea recomanda 1-2 titluri de carti pe mail de unde te-ai inspirat pentru lucrarea de licenta . Am inceput si eu sa lucrez la a mea si e pe domeniul pe care ai avut-o si tu.M-ar interesa titlul cartilor si daca as putea sa le gasesc in Oradea. Precizez ca inca n-am incercat la biblioteca judeteana. As prefera autori romanesti dar orice sugestie e buna. Am si eu cateva ebookuri dar mi-ar place sa si rasfoiesc ceva.(nu sunt student la U Oradea daca are importanta)

  Ms anticipat.

 21. MIHAI says:

  Daca am telefonie mobila cu 2 euro, convorbiri nelimitate in retea, si am un telefon mobil si un mobilofix, pe acesta din urma (care acum e la 384 kbps- si testele chiar arata download la 0,36Mbps si uload la 0,26 si e inclus in abonament) se upgradeaza automat din sistem la 7 Mbps sau se ofera un sick in custodie? Cit costa in cazul asta abonamentul? Sau trebuie sa fac abonament separat? Multumesc.

  PS: pentru conectare rapida de pe laptop prin fixomobil cu Vista eu folosesc FWT Wireless Connect in care am facut un profil nou si unde am introdus *99#. Cu dial-up connection nu mi-a mers bine.

 22. Mortu says:

  Mihai – tu ai internet pe acel fixo-mobil pentru zonele rurale si/sau unde RDS nu are infrastructura terestra, iar pentru moment acesta duce pana in 384 kbps. Viteza de pana la 3.6 sau 7.2 Mbps se atinge in functie de echipament / semnal / incarcarea retelei.

  La partea cu FWT Connect – nu trebuie sa faci absolut nimic cu el, trebuie doar sa-l instalezi. SEPARAT, creezi o conexiune de tip DIAL-UP pe vista care sa sune la *99# , la user/pass nu completezi nimic. Daca nu te descurci imi zici si iti fac pas-cu-pas

 23. bogdan says:

  Salutare

  Aveti urmatoarele variante pentru conectarea internetului MOBIL nelimitat de la RCS-RDS:

  Pentru Calculator:

  1.ASOCIAT Fiber Link 1 prin stick 3G luat in custodie, ab. lunar 10 RON, Viteza pana la 7.2 Mbps, 128 Kbps dupa primii 3 GB, Trafic nelimitat.
  2.ASOCIAT Fiber Link 2 prin stick 3g luat in custodie, ab. lunar 0 RON, Viteza pana la 7.2 Mbps, 128 Kbps dupa primii 3 GB, Trafic nelimitat
  3.NEASOCIAT – lunar 15 RON, Trebuie achizitionat si stick 3G – 55 Euro Viteza pana la 7.2 Mbps, 128 Kbps dupa primii 3 GB, Trafic nelimitat
  4.DIGI fix mobil:DOAR in zone fara acoperire fiberlink/cablelink, pretul Net este GRATUIT, Viteza pana la 384 Kbps, 128 Kbps dupa primii 3 GB, Trafic nelimitat. Se poate lua gratuit/2euro pentru abonatii cu antena DIGI sau pentru 2 euro fara antena DIGI

  Direct prin telefon 3G/3G+

  LA telefonia DIGI sunt doua abonamente ASOCIAT SI DE 2 euro si mai e ZERO dar nu e foarte intalnit:

  Daca se doreste INTERNET NELIMITAT DIRECT DE PE MOBIL SE VA PUTEA ACTIVA DOAR LA ABONAMENTUL DE 2 EURO SI VA COSTA 10 LEI
  In concluzie ca sa aveti internet nelimitat pe un mobil 3G platiti 2 euro abonamentul cu minute si mesaje nelimitate in RDS,1 cent apeluri retele fixe, 5 centi apeluri pe alte retele mobile , 6.5 Cosmote si Zapp + inca 10 lei pentru optiunea de internet nelimitat, deci 2Euro+TVA +10 lei = 21 LEI

  1. DigiMobil 2 Nelimitat activare pe telefonul mobil, var.a ab. lunar 10 RON sau var b. taxare la trafic, 0.05 Eur/1 MB
  2.DigiMobil Asociat sau Zero activare pe telefonul mobil, cu taxare la trafic, 0.1 Eur/1 MB

 24. bogdan says:

  disponibil in: Oradea, Timisoara, Craiova, Iasi, Cluj, Brasov, Constanta
  din decembrie luna asta:D si in:Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Tg. Jiu, Valcea, Resita, Slatina, Vaslui, Bacau, Suceava, Arad
  din ianuarie:Satu Mare, Baia Mare, Pitesti, Galati, Braila, Dr. Turnu Severin, Alba, Bistrita, Buzau, Calarasi, Deva, Focsani, Sf. Gheorghe, Zalau.

 25. Roby says:

  Eu am facut conexiunea la internet am sunat la *99# , la user si password nu am scris nimic si scrie Registring Conputer on the network si dupa aia tot nu conecteaza. Ma poate ajuta cineva?

 26. Mortu says:

  @Roby, daca iti da mesaj de eroare, trebuie sa suni la tehnic : 031.400.7777 . Ei sunt departamentul Digi-Mobil care raspunde de nefunctionalitatea serviciului de internet-mobil.

  Sper sa se rezolve repede.

 27. Cezar says:

  Daca am Linux pe Laptop cum instalez stick-ul?
  Mi-am luat laptop cu unbuntu ca nu vreau sa platesc cateva milioane pe Linux si nici nu vreau sa piratez.

 28. Mortu says:

  Nu stiu sigur sigur daca are drivere si pentru Linux. Dar , de obicei cand bagi stick-ul recunoaste sistemul de operare automat si iti instaleaza softul lui. Daca nu merge din prima, eventual poti incerca sa mergi manual pe partitia care se va crea, si dai sa Ruleze aplicatia. Sa ne spui daca a mers !!!

  Dar sa stii ca intotdeauna poti pune 2 sisteme de operare … asa cum am eu. Vista Home Premium si Ubuntu.

 29. CRISTEA says:

  SUNT IN FINLANDA, SI VREAU SA SUSPEND PT ANUL 2010 PACHETUL CARE CONT ABONAMENTCU CABLE. NET SI TELFON FIX SI MOBIL RDS..CUM TREB SA PROCEDEZ, MENTIONEZ CA SUNT CU PLATILE LA ZI

 30. Mortu says:

  @cristea, daca tu esti titularul e un pic mai dificil. Contractul se poate rezilia in 3 feluri: 1. PREZENTA FIZICA a titularului in POP (asta cade) 2. trecerea ctr pe alt nume, tre sa fie si tutilaru prezent (asta cade) 3. act notarial de imputernicire pe persoana X (aici trebuie sa fie aman2 la notar).

 31. CRISTEA says:

  buna, multumesc mult pt raspuns..dar nu ma intereseaza rezilierea ..ci doar suspendarea pe anul 2010..pt ca nu loieste nimeni la adresa mea din tara..noi mai avem contract cu dv la antena digi, cu care beneficiem aici in Finlanda de posturile romanesti..suntem super multumiti..antena digi vrem sa ramana contractul doar pachetul din tara cu 52 ron vrem suspendat care cuprinde cablu tv, telef fix+ mibil si net..va rugam poate ne puteti ajuta..pt ca nu -l mai putem plati..astept raspuns

 32. Mortu says:

  @Cristea, eu te puteam ajuta cu informatii in ceea ce priveste serviciile RCS RDS insa mai putin Digi-Mobil si Digi TV Satelit, care au departamente diferite. In materie de tel fix+mobil depinde si de zona unde locuiesti, pentru ca nu in toate judetele e la fel, unele permit suspendare altele nu. In materie de Digi TV Satelit eu ti-as recomanda sa suni la nr : 031.400.4000 (departament tehnic+comercial) [aici e posibil sa se raspunda mai greu, insa daca stii maghiara ti-as sugera cu caldura sa alegi la limba 2] sau 031.400.4600 (departament comercial). Si pentru telefonie fixa+mobila apeleaza departamentul din orasul tau (de aici din RO unde sunt serviciile de net+tel) 03xx.400.414. Dar sa stii ca suspendarea o poate face doar titularul :> de la distanta nu se poate.

  Sper sa se rezolve situatia dvs.

 33. patrick27 says:

  Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor.
  Sunt client RDS-RCS, la Digi TV Satelit. Locuiesc in afara ariei de acoperire 3G de la digi. Este semnal doar pentru viteza de pana la 384 Kbps. Asi vrea sa stiu in primul rand daca pot folosi internetul la acesta viteza pentru apeluri video,de exemplu folosind Skype. Ma intereseaza daca se blocheaza imaginea. Cat costa pana la urma daca sunt abonat la Digi TV Satelit.
  Va multumesc anticipat.

 34. Mortu says:

  @patrick27 – daca ai internet prin telefonul fix3g (acela cu antena) intradevar viteza pe el este pana in 384 kbps, din moment ce ai antena serviciul iti este oferit gratuit. Atat telefonia fixa + mobila cat si netul pe fix. Nu platesti nimic in + fata de abonamentul de la antena. La viteza aia, ar trebui sa se miste acceptabil. Nu as zice ca la perfectie, dar cel mai bine e sa incerci. Incearca linistit ca ai trafic nelimitat si asa, si nu platesti nimic. Doar viteza e un pic redusa, atata tot.

 35. patrick27 says:

  Va multumesc mult, in cazul acesta imi voi cere si eu telefonia fixa + mobila cat si netul pe fix.

 36. Edge says:

  Daca este cineva care stie sigur, de luna asta ma pot duce la casieria RDS sa cer DigiNet Mobilul? Sunt din Galati, pe la mijlocul lui decembrie mi-au zis ca inca se lucreaza si probabil pe luna viitoare, adica asta.

 37. Mortu says:

  in Galati nu cred ca s-a lansat inca. Apeleaza la relatii clienti de la tine 03xx.400.414

 38. anonymous says:

  Edge, la Galati modemul Digi Net Mobil se conecteaza si merge internetul. Spre rusinea mea, n-am fost curios sa vad la ce viteza… Acum nu mai pot proba ca nu mai sunt in Galati. Ajung pe 9 ian. si fac niste teste.

 39. anonymous says:

  Am facut testul la Galati. Modemul se conecteaza la 7.2 Mbps dar in teste are doar 0.36Mb/s pe DL si 0.33Mb/s pe UL. Merge decent web browsing-ul.

 40. Mortu says:

  @anonymous – totusi e viteza mica, suna la 031.400.7777 , dansii te vor ajuta.

 41. baragan daniela says:

  buna. va rog sa ma ajutati. am luat ieri stick-ul digi si merge ffff incet internetul. am abonament de 28 lei si inca nu am facut modif de abonament la 39. se poate face ceva sa maresc viteza, ca deja ma gandesc sa-l duc inapoi. mentionez ca sunt din tg-jiu

 42. Mortu says:

  @baragan daniela – daca nu sunteti multumita de viteza va sta la dispozitie numarul 031.400.7777 , acest numar e departamentul Digi Mobil, va ajuta. Daca aveti Digi Mobil, puteti forma gratui *777 , acelasi departament.

 43. Bogdan says:

  Oameni buni, RDS Mobil este doar o pacaleala… iar netul este la fel ca cel de la Romtelecom mobil, iar Orange sau Vodafone merg poate un pic mai bine … acoperirea mai mare dar tot aceleasi servicii, adica de cacat.
  In toate reclamele facute nu se prea specifica ce inseama acei N Gigabytes inclusi ci se axeaza pe trafic NELIMITAT. Aceste reclame trebuie explicate si pt cei care nu inteleg tzeapa data … adica dupa ce termini acei N Gigabytes trafic inclus/luna viteza o sa-ti scada… Da … o sa mearga cu viteza melcului ranit.
  Cu cu un abonament de la Vodafone pe care o consider compania cu cele mai bune servicii dintre cele existente … nu te poti uita la un nenorocit de clip pe youtube decat daca ai un abonament de peste 60 sau 80 ron/luna, asa ca spor fratilor la contracte cu firme care va dau in judecata pt 2 sau 3 milioane datorie.
  RDS a cumparat f multe retele de cartier la preturi derizorii iar pe cele care nu a reusit sa le cumpere le-au distrus fizic sau abonatii acestor retele sunt bombardati cu reclama door – to – door cu oferte peste oferte care mai decare pompoase si pline de minciuni dar nimeni nu a citit exact contractele lor inainte sa le semneze sau cel putin cei care au facut-o se afla intr-un numar prea mic.
  Eu am net 1 Gb/s (1000 Mb/s) si merge struna … platesc 40 ron pe luna si niciodata nu o sa ma mai conectez la RDS. Cand am avut RDS primele 2 luni a mers cu aproximativ 1,5 MB/s(megabytes) adica 15Mb/s (Megabiti) MAXIM .. din cei maxim 50 Mb/s oferiti iar dupa 2 luni peste 1MB/s adica 8 Mb/s nu depaseste. AM FOS LIMITAT … deci … O fi corect? NU e … am renuntat si mi-am bagat picioru` in ei de RDS , RDS-LINK … si contractele lor.Aveti grija ce contractati … Cititi contractele … si evaluati toate ofertele inclusiv retele de cartier…

 44. Mortu says:

  In sfarsit un om destept. Bogdane, mi se pare foarte logic daca nu esti multumit de serviciile unei companii sa te duci la alta. Nu cum fac majoritatea : semneaza un ctr, apoi tot ei sunt nemultumitii, dar nu renunta la ctr pentru ca le place sa faca din tantar armasar. Depinde foarte mult de zona in care locuiesti, cel putin la mine in cartier merge internetul struna, si sunt pe RDS si foarte rar am avut probleme cu serviciile de la ei. Net/tel/tv.

  Repet , cel mai corect este ca atunci cand nu esti multumit de ceva, faci ca sa fie mai bine nu ramai acolo unde iti merge prost si faci “scandal”.

 45. Bogdan says:

  Man :)
  Una este struna 30 de megabiti si alta este 300 megabiti iar diferenta este de aproximativ 10 RON. Am stat o data si 4 zile fara net … 4 zile in care tv-ul s-a vazut infect …
  Bunicamea … cand au instalat-o (tv si telefon) nu mai aveau porturi in echipamentul de pe scara .. ghici ce au facut ? Au scos pe vecinu :))
  Si daca iti spun ca unui coleg de-al meu i-au facut la fel :))
  Ca tv .. sa zic ca sunt ok .. oricum eu ma uit maim mult pe net la tv … dar est erelativ ok dar relatiile cu clientii sunt la pamant … timpul de raspuns si rezolvare a unei situatii f mare … angajatii pt depanari sunt unii din ei paraleli cu ceea ce inseamna un calculator … poate doar mess si counter …
  In leg cu acel RDS Net Mobil … conditiile sunt de kko … si nu se merita .. mai ales ca e vb de acoperire … cantitatea de net … si viteza ulterioara … scuza-ma man :D dar prefer … altceva.

 46. lizzie says:

  @Bogdan
  esti dragut sa ne informezi si pe noi de la ce firma ai net?poate vom fi si noi mai fericiti pe viitor :)

 47. Edge says:

  Cantitatea de GB oferiti in abonamentul de la RDS e superioara abonamentelor de la Vodafone, Orange, Zapp sau care mai vrei tu Bogdane, si pe langa asta, la un pret foarte avantajos (10 lei fata de cei minim 40-50ron de la celelalte firme. Nu cred ca se gandeste nimeni sa-si ia abonament mobil pentru transfer de date serios pentru ca asta inseamna sinucidere curata. Abonamentele de transfer de date ce folosesc undele radio sunt foarte scumpe in general, nu doar la noi. Eu am fiberlink 1 la rds (29ron) si o sa-mi iau si digi-ul pentru situatiile cand plec cu laptop-ul pentru .. un mess, un mail, un google.
  Ma indoiesc ca chiar si cu conexiune 1gbps, nu folosesti mai mult de 10% din ea care e defapt si viteza rds in metro. Nu rar am vazut torrente pe la amici cu 10MB/s viteza de transfer. Uite una rapida de pe forumul XPC : http://www.xtrempc.ro/forum/download/file.php?id=41389
  In alta ordine de idei, este vreo persoana angajata RDS pe aici care imi poate spune cand se da drumul la Digi Net Mobil si in Galati? Parca era vorba de sfarsitul lunii ianuarie… ?

 48. Edge says:

  Este vreo persoana angajata RDS pe aici care imi poate spune cand se da drumul la Digi Net Mobil si in Galati? Parca era vorba de sfarsitul lunii ianuarie… ?

 49. PureEVIL says:

  Edge, daca vrei sa-ti iei si stickul mai bine migrezi de la Fiberlink 1 la Fiberlink 2. Iti creste viteza acasa si primesti stickul gratis. Te costa in plus 1 RON/luna fata de varianta in care ramai la Fiberlink 1 si platesti 10 RON/luna pt stick. Nu stiu cand se va porni in Galati serviciul, dar cred ca in cel mult doua saptamani e operational. In alta ordine de idei, pentru Bogdan (care ar mai trebui sa puna mana putin pe carte pentru ca se presupune ca a trecut de primele 4 clase cand se invata gramatica) :degeaba incerci sa convingi tu aici ca retelele de cartier sunt mai bune. A fost o perioada cand erau la moda, dar s-a cam saturat lumea de lucruri facute de mantuiala, neorganizate, etc etc. Acum au ramas in retelele de cartier doar pustanii care descarca filme non stop. In ceea ce priveste viteza ta de 1G/sec, poate ne luminezi si pe noi cu modelul tau de HDD. Nu de alta, dar daca aveai bani sa-ti iei un HDD cu rata de transfer de peste 1 G/sec iti trageai si fibra optica acasa, direct din Germania. Succes la xxx online :))

 50. emil says:

  Buna.Am o intrebare de profan:Se poate cupla stickul digi net mobil la telefonul mobil?

 51. Sorin N. says:

  Am luat si eu stick in custodie de la Rcs&Rds dar am sistemul de operare pe 64 biti si nu pot instala programul.Are idee cineva cum pot rezolva prob lema.Cineva de la serv.tehnic mi-a zis sa schimb sistemul….dar asta nu am de gand sa o fac,mai ales ca am si licenta …Exista cumva 2 tipuri de stick-uri si unul sa functioneze la sistemele pe 64 de biti ? Cei de la RDS -local mi-au zis ca ei nu au decat ce mi-au dat. Multumesc anticipat !

 52. Mortu says:

  @sorin intradevar exista o versiune de stick care merge doar pe 32 de biti, aia alba de obicei care creeaza pe desktop icoana “Digi net mobil”.

  @emil, garantam functionalitatea doar pe echipemtnul pe usb aka stick.

 53. Andrei says:

  Care aveti modem USB de la RDS Digi Mobil si nu stiti cum se instaleaza, vedeti aici: http://dan-blog.ro/setari-activare-digi-net-mobil-rds.html
  Asa am facut si eu setarile, si merge, dupa ce am incercat vreo jumatate de ora si tot n-am reusit sa-l fac sa mearga … am cautat pe net si am dat peste setarile acestea, si am reusit sa-l fac sa mearga.

 54. Bogdan says:

  scuze… am uitat sa mentionez … 1 Gb/s metro si 20Mb/s minim garantat extern.

  Viteza ? morr de ras…. Trafic nelimitat? iar….. deja cred ca tre sa imi cumpar loc de

  veci pt ca sigur o sa mor de ras …
  Acoperire lipsa … Trafic nelimitat… Dupa ce depasesti un trafic de cativa giga pe luna

  iti limiteaza viteza la o viteza mai mica decat a melcului ranit … Sa fim seriosi …

  cum a mai spus cienva .. Zapp-ul (serviciun internet mai nou preluat de cosmote) merge mult

  mai bine … acoperire mai mare … si sa nu uitam .. Singurul serviciu pre-pay de internet

  mobil il are doar Zapp-ul/Cosmote

  Nu va amagiti … Nu semnati contracte care nu le cititi….

 55. tweety says:

  salutari.
  am ridicat modemul usb, de 2 zile…. am incercat sa-l instalez, dar nici macar nu e recunoscut de computer…. mentionez ca porturile usb le folosesc zilnic, chiar si cu modem vodafone…deci abureala data de cei de la tehnic nu prea tine! am incercat instalarea si pe alt comp, cu linux… acolo il recunoaste, dar nu-l instaleaza nici manual, nici autorun… ma bucur ca-l am, ca e mic, negru si frumos… probabil va fi un obiect de decor prin casa, caci reclamatie am facut la rds, am primit si numar de inregistrare…dar e doar un numar pe un biletzel! asa ca, ramanem pe operatori seriosi, chiar daca mai scumpi, dar vorba aia…dai un ban, da stai in fatza!

 56. marius says:

  voi cat ati asteptat pentru stick?….mentionez ca sunt din calarasi

 57. Liviu says:

  Salut. Am prins si eu prin mana stikuri de la RDS de 7.2mbps l’am pus pe un windows 7 x64. sincer am instalat softul lor doar de curios. Oricum dupa ce l’am instalat mi’a facut un dial-up connection care formeaza la numarul *99# (nici nu va traba softul lor daca modemul este instalat creati o conexiune dial up la nr *99# si gata, eu am prins un modem negru de 7.2 a mers ok test de banda pe la 4mbps chiar multumitor). Pt telefoanele mobile (oricare au 3g) toata chestia e sa puneti la APN (access point name) – “internet” si ar trebui sa mearga internetul. eu am testat un sim dintr’un stick digi-mobil intr’un telefon, mergea ok (bine nu poti suna de pe numarul ala). Cat despre orange vodafone sau altele care ofera date pe reteaua mobila nici una nu se poate compara la pret si acoperirea 3g (nu gsm unde am un amarat de 2k/s) pt un cel mult 10lei ai net mobil, si sa fim serios pt un mail sau umpik de mess chiar e suficient si cei 3gb/luna.

 58. paul says:

  salut,am si eu niste nelamuriri,eu stau undeva la vreo 40 km de suceava unde am observat ca exista acoperire de 3,6,,7 mb,,,problema e eu aici as avea acoperire macar de 384kb?alta chestie ar fi eu am deja abonament digi satelit,cat ar mai trebui sa platesc(modem,abonament)

 59. Mortu says:

  stick-uri se dau la orase, nu in zonele rurale. In zonele rurale RDS ofera aparate de telefonie fixa 3G cu port de date, si acela poate duce pana in 7.2 Mbps, ideea e sa fie finalizata reteaua. Suna local la RDS si intreaba-i pentru ca pentru zona ta nu stiu sigur, sigur pot sa-ti raspund pentru judetele din N-V tarii.

 60. Alexandru says:

  Sunt conectat la reteaua Rds.Am internet pe fibra optica> Platesc putin si merge chiar foarte bine!! O singura nelamurire am! Intr-o sambata mi s-au restartat toate aparatele ce erau conectate la reteaua Rcs Rds (adica telefonie,televizor,internet) si apoi cand am reconectat la internet mi-a aparut viteza de 1 GB/s !!!!!! Vai de capu’ meu!!!! Nici nu aveam timp sa vad cum intra de pe un site pe altu’!!faza e ca din pacate ,cam dupa o ora s-au restartat din nou si viteza de internet era…..,din nou,…..,de 100MB/s…. :smug:

 61. angi says:

  daca am abonament la rds si vreu un stik cu internet il voi primi gratuit sau trebuie cumparat???? si cat se adauga in plus la factura ?? Multumesc!! :-P :-P

 62. Mortu says:

  depinde de abonamentul de internet care-l ai.

  RDS are 2:

  CableLink1 / FiberLink1 – 28RON
  CableLink2 / Fiberlink2 – 39 RON

  daca ai primul, trebuie sa platesti 10 RON/luna. Perioada ctr este de minim 15 luni
  daca ai a doua, la 39 RON ai stick-ul gratuit.

 63. angi says:

  si daca il am pe primu stikul se da gratuit ;; :evilgrin:

 64. gabi says:

  as vrea daca se poate sami spuneti setarile step by step pentru internet de la digi prin telefon fix

 65. Mortu says:

  @gabi trebuie sa creezi icoana dial-up care sa sune la *99# fara user/pass. Daca nu stii suna local la relatii clienti !!!!!
  03xx.400.401 // unde xx e prefixu judetului tau.

 66. alla says:

  3.5 mbs pe dracu..nu e bun de nimic stickul…daca ai noroc sa ai 10/99 semnal si un download de 100 kbps (pana in aia 3gb) e bine…ca in rest vad ca se afla pe undeva la nivelul de 0.8-22 kbps

 67. andrei says:

  am si eu de aproape o saptamana sticul ala negru de 7.2, ideea e ca in primele 4 zile a mers ok cu viteze de pana la 400kbps dar din a 4-a zi seara viteza melcului ranit 10-15-20kbps, initial am spus ca e vineri seara si ca e week-end si ca e mai agloemrata reteaua dar se pare ca si azi marti merge la fel, are cineva vreo sugestie, mentionez ca sunt din iasi.

 68. cristi says:

  Intrebarea mea este daca exista si alt dispozitiv usb in care pot sa bag cartela de digi, kre sa aibe si semnal mai bun.Stie cineva?

 69. Bogdan says:

  Da Andrei si eu sunt din Iasi si la mine merge execrabil. Am dat un tel. la relatii cu clientii dar nu s-a rezolvat nimic. Cica sa ma duc la ei cu stickul.

 70. Andrei says:

  eu m-am lamurit …scrie si la ei pe site cu steluta si litere mici mici …dupa ce se depaseste 3 Gb download se limiteaza automat la 128kbs care impartiti la 8 dau cu aproximatie limita precizata de mine mai inainte …asta e… doar e net de 10 lei ..

 71. Mortu says:

  dupa primii 3 Giga dowlodati ti se limiteaza viteza la download 128kbps si pe upload 64kbps

 72. Alexandru says:

  Uneori cand la reteaua RDS nu sunt pe moment multe calculatoare connectate se poate intampla sa ai viteza de 1GB/s dar aceasta sansa o ai foarte rar

 73. SANDU says:

  E NASPA NETU DELA RCS-RDS EU AM CONSUMAT DEJA ALEA 3GB SI ACUM AM VITEZA MELCULUI DE 128KB E DE RAS

 74. AlphaBlack says:

  Eu am stick 3g de la RDS si am windows 7 7600 RC 64 bit si merge perfect s-a instalat fara probleme.

 75. mocan says:

  la mine functioneaza bine netu numai pe win 7 ultimate pe xp se blocheaza modemu daca stie cinva setarile pt xp clare e rugat sa mi lase un email

 76. Cristi says:

  Am si eu o intrebare…am un stick RDS, si as mai dori unul…se poate achizitiona contracost?

 77. Purina says:

  Niste nenorociti…
  Am fost de trei ori sa cer acel stik de la RDS si de fiecare data suneau ca s-au terminat!

 78. Alphablack says:

  RDS=Romanian Dobitoc Services asta inseamna RDS
  da-i in p..a mea de ordinari ! faci trafic 3 gb pe luna dupa care ai o viteza de 128 kbps.rusine !! intr-o era a internetului iti da viteza de dial-up de acum 10 ani.nici macar pe messenger sa stai sa vorbesti nu poti! nu luati nimic de la RDS va trag teapa la orice ! au servicii de cacat la preturi astronomice ! tzeparilor !

 79. Mortu says:

  da ba, tu nu citesti contractu ?
  de ce semnezi ceva cu care nu esti de acord. Du-te la alt operator, unde iti convine. De aiai e CONCURENTA.

 80. Geo says:

  da, e faina faza cu stikul, ar fi si mai bine daca ar merge si in zonele rurale , ca am nevoie si de net pe la tara cand ma duc. si apropo ” Mortu ” se scrie Tschus nu Cius… Cius se citeshte nu se si scrie asha. consulta un dictionar german daca nu ma crezi ;)

 81. Mortu says:

  @Geo te cred pe cuvant, eu il folosesc doar la plesneala :))

 82. clau says:

  eu cand intru in vreo cladire semnalul digi se pierde, este inutil internetu ala, doar daca iesi in fatza blocului, folosesti netu apoi te intorci inapoi,

  limita este acum de 5 gb per luna viteza maxima, toti operatorii o au, diferenta ca alti operatori ofera mai putini gb per luna viteza maxima, deci tot digi e mai bun daca prinzi semnalul lor de kkt

  cartela din stick o poti baga in orice tel 3g si ai internet pe acel telefon, poti apoi folosi telefonul ca modem si ai internet pe desktop sau laptop, asta daca ai semnal de la telefonia de kkt digi,

  in brasov doar sub cerul liber este semnal digi, daca ai intrat in vreo cladire nu mai poti folosi digi la nimic

 83. andrei says:

  e careva din ploiesti care a luat stick?

 84. cecilia says:

  as vrea sa stiu care sant dezavantajele daca fac abonament la RDS numai pe baza de stick.15 lei pe luna.Mi s-a spus ca se ard simurile f. repede si se procura f greu de la Bucuresti.Sant persoane care asteapta de o luna sa soseasca simuri.Vreau o parere avizata.Ce sa fac/abon prin cablu sau numai prin stick>?

 85. Stefan says:

  pai e clar de ce mortul asta tine cu rds.pentru ca lucreaza pentru ei.oricum no offense.au servicii de cacat.mai ales stickul si internetul la case.niste tepari in toata regula.

  pentru toti care vor un contract cu ei … NU !! mai bine la altii.

 86. Mortu says:

  @Stefan – eu iti prezint un serviciu. Daca aduc la cunstotinta un lucru nu inseamna ca tin cu rds. Parerea ta este una eronata in cazul de fata, faptul ca lucrez la RDS prezinta un beneficiu, am acces la informatii inaintea altora si cam atat.

  parerile personale despre companie nu ma intereseaza.

 87. Geo says:

  mah eu am net de la ei si prin cablu si prin stik.. iar stikul imi merge f bine si in iasi si bacau si galati si botosani, si banuiesc ca si in celelalte orashe. pt ca eu merg f mult cu serviciul si am nevoie de internet portabil. voi( cei care criticati) ori nu ati instalat bine softu ori stati in fundu gradinii la mamaia in varfu muntelui. ca altfel eu nu vad motivu sa nu mearga. imi merge in orice orash mie !!!!

 88. cata says:

  daca iau stikul din cluj o sa mearga si in brasov?

 89. Mortu says:

  @cata – da

 90. michael says:

  Ce setari trebuie sa fac la un telefon hp ipaq 510 voice messenger pentru a merge internetul mobil (cu sim-ul din stick)

 91. Alex says:

  Eu cred ca depinde si unde stai. De exemplu eu trag numai cu 2-3 mb/s si am depasit cei 3 sau 5 gb cum mai zic unii. Downloadez la fel. Sunt multumit de serviciu cel putin in zona mea(Ghencea) am prieteni care stau la Piata Presei Libere si nu sunt multumiti (au acelasi abonament ca mine , ala de 10 ron).

 92. pinzaru says:

  am luat astazi un stik rds -rcs si de fiecare data dupa ce ii dau conectare, raspunsul este “failed”.Calculatorul este un pentim 5. Este posibil ca acesta sa nu faca fata? Programul este instalat si calculatorul raspunde la comenzi, cu exceptia faptului ca nu conecteaza la reteaua rds. Va multumesc!

 93. Mortu says:

  nici vorba, ar trebi sa mearga. Daca ai bagat cartela in stick si l-ai bagat, se face albastru sau ramane ledul rosu ?

  Incearca sa si apelezi 031.400.7777 din orice retea la tehnic sa vezi exact care e sit.

 94. florin says:

  e varza sticku asta. are viteza melcului si nu merge pe windows xp.mai am un stick de la cosmote si are viteza de 100 de ori mai mare ca asta.nu se comapara vodafone sau cosmote sau orange cu stiku asta.

 95. raul says:

  cred ca si eu pot sa imi fac un stick care sa aiba viteza mai mare ca jafu asta

 96. raul says:

  da fratilor cred ca rcs-rds e cea mai proasta firma.cred ca s-ar pricepe mai bine la pufuleti

 97. dita says:

  o comoara e sticku.ce bine merge,nici macar nu se blocheaza e un jaffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

 98. deea says:

  numai poecarii

 99. deea says:

  geo e cel mai mare pros posibil,cred ca la lins vaca pe par

 100. Mortu says:

  ma amuza faptul ca vorbiti fara voi, sau ma rog vorbiti in necunostinta de cauza. De ce critici un serviciu ? du-te la alta firma :-)

  Daca nu eram multumit de servicii, ma abonam la alta firma si nu ma cobor la nivelul nimanui. Ca noroc sunt o gramada care nu sunt pe aceasi treapta cu mine)

 101. Vlad says:

  sunt foarte multumit de stykul primit de la rds&rcs merge foarte bine .,.sunt cei mai tari pe piata in momentul de fata55,.merita sa-l incercati

 102. silviu says:

  la mine de 20 k nu trece

 103. Mortu says:

  @silviu – evident ca nu e ok, eu iti recomand sa suni la relatii clienti sa verifice si aia : 031.400.7777

 104. silviu says:

  mersi am prins ieri dupa vreo ora de teste 100k am sa sun ..mersi

 105. liubinka says:

  eu nu am inteles cei cu sctiku kiar dk imi arata mintele in chenar pot sta kt vreau pe el? eu netul de 39 as vrea sa styu dk platesc sau nu dk stau pe el, ka am mai patyto si ku cel de la romtelecom si am platyt de mia iesit oki

 106. Mortu says:

  @liubika, desi m-am straduit sa inteleg ce ai scris datorita limbajului de net raspunsul e – NU platesti nimic in + cand vine vorba de stick. iti arata timpul cat esti conectata si traficul (download/upload). Eu zic sa nu iti bati capu cu ele, important e sa mearga internetul.

  repet, NU platesti nimic in plus.

 107. andrei says:

  am net la rds (28) si vreau sa-mi iau un stick…acesta foloseste alt ip daca il pun la un laptop fata de cel pe care il folosec la calculator?Ideea este sa am 2 ip-uri in aceeasi camera, va multumesc!

 108. lyly says:

  am net de la cei de la rds,si as dorii sami iau un stick..dar se poate folosii si la pc sau doar la laptop?
  astept un raspuns urgent va roggg si dak puteti sami spuneti dak se merita sau nu…

 109. Mortu says:

  pai, se poate pune atata timp cat ai port USB :D

 110. erika says:

  Salut, am o mica problema….cum se calculeaza traficul la internetu asta (stick) si cum imi dau seama daca am depasit traficul? Eu am abonament Fiberlink net 2 sau cum se numeste. Nu mai tin minte exact cati GB de trafic a zis ca am cand l-am facut.

 111. Mortu says:

  @erika depinde foarte mult de situatie pentru ca daca tu stiu ca ai Fiberlink 2 si ai primit stickul gratuit atunci limitarea la tine se face dupa primii 5 Gbytes. De exemplu, daca ai Fiberlink2 si achiti peste ala INCA 10 lei atunci viteza se limiteaza dupa primii 10 Gbytes consumati. Viteza se masoara in Mbps (megabiti pe secunda) si ar trebui sa iti duca pana in 7.2

  un program de contorizare nu stiu sa fie dar poti intreba sunand la tehnic digimobil care se ocupa si cu stickuri – 031.400.7777

 112. alina rebegea says:

  acum am net prin stick de la vodafone e varza abonamentul 48 \luna,se zice gratuit dar nu e cica gratuit inseamna ca intro luna il aduci inapoi si iti poate desface contractul intro luna an 4ore am urmarit maxim 20 videoclipuri iar apoi o luna nu a mers cand am sunat sa intrb ce are mi-au zis nu are nic stickul in alea 4 ore mi-am consumat cei 2 gb deci 20 mel celine dion costa 48ron.ce va rog in sulina,jud tulcea pot incerca stickul de la digi?sunt abonat la ei cu tv de 1an,stau intr-o zona unde altfel sa ma conectez la net nu exista

 113. Mortu says:

  @alina, trebuie doar sa suni la relatii clienti rds din judetul tau, respectiv la numarul 0340.400.401 . Mai multe informatii iti puteam da eventual pentru partea de Nord-Vest a Romaniei.

 114. Marco says:

  TEST DE VITEZA LA STICK-UL DIGI – RCS-RDS

  http://uploadimage.ro/images/59935026118210722811.png

 115. Ionut says:

  Eu folosesc stickul de 2 zile si conexiunea mea se pare ca e de 200kb

  Intrebare…
  Dupa ce voi consuma acei 5gb,mi se va limita viteza la 128kb..este acceptabila pentru navigare,totusi?

  Multumesc

 116. Mortu says:

  pentru navigare eu zic ca e ok. Posibil sa observi ca se incarca ceva mai greu, da nu cu mult.

 117. io' says:

  Intrebare: Am internet la tara, dar sunt la facultate in Oradea. Daca imi da stiku cei de la Rds…am semnal in Oradea?? Multumesc anticipat!

 118. Mortu says:

  @io` – sigur ca ai semnal, aici ai aproape peste tot.

 119. io' says:

  Mersi, am aflat si eu de curand…pai in Oradea ai cam peste tot cum ziceai si tu. Oricum mersi de raspuns. Sal’tare

 120. pali says:

  -am un tel. nokia n900,ma intereseaza daca netul functioneaza cu stik-ul de la rds?
  -ce adaptoare trebuie sa cumpar ptr. stik—nokia n900

 121. Andy says:

  V-as arata si eu poza cu test-ul de viteza doar ca mi-ar lua un an sa o uploadez la cat de prost imi merge dracia asta, oricum mi-a aratat ca am o banda de 70kb/s si ca descarc cu viteza de 8kb/s daca e posibil asa ceva.
  E cel mai prost internet posibil, nu se compara cu ala de pe telefon, e o mizerie, e nesimtire sa numesti asta conexiune, imi ia o ora (nu exagerez) sa vad un clip de 5 minute pe youtube.

 122. Adrian70 says:

  Am o problema.La upload am maxim 10kbps.Cand fac testul de viteza la RCS-RDS.ro,uploadul creste imediat la 300-500 kbps.La download n-am probleme.Am peste 3mbps.Doar ca la uploadul asta nu stiu ce sa fac ca downloadez jocuri de pe un site si trebuie sa astept sa se faca seed-ul si pentru asta trebuie viteza mare la upload

  • Mortu says:

   Pai suna la relatii clienti la 031.400.4000 . Din cate stiu, downloadul.conteaza, uploadul nu e prevazut de ctr.

 123. Adrian70 says:

  Am sunat odata ca n-aveam deloc viteza seara.Avem complet 0kbps.Am sunat la ei si a raspuns un barbat.El ne-a spus:”Va rog sa nu bagati in seama viteza va rog macar cat vorbiti cu mine” si ca o sa se rezolve.S-a rezolvat dar greu.Asa ca ce sa mai sun sa-mi zica sa ignor viteza de la upload?:-)

  • Mortu says:

   cam neprofesional raspunsul. Ma bucur ca s-a rezolvat intr-un final. Faza cu uploadul ar fi ca … in contract scrie doar de latime de banda pana in X Mbps. De upload nu scrie si indiferent ce valoare ar fi, nu cred ca se noteaza sesizare pentru asa ceva.

 124. Adrian70 says:

  Era vorba de viteza de download atunci.Auzi mortu, de ce cand downloadez la Join Air imi arata 1mbps si la downloadare 100kbps?

 125. Adrian70 says:

  http://www.speedtest.net/result/1683507584.png

  Uitate sa vezi ca cand fac teste de viteza imi creste imediat uploadul.O fi vreo problema cu noua statie care au montato ei in zona Salvare

  • Mortu says:

   eh, nui ok nici pingu ala. Nu pot sa fac altceva decat sa-ti recomand sa suni la relatii clienti de acolo: 031.400.7777
   Ca o paranteza eu am net activat pe telefon de la ei si is foarte multumit.

 126. Adrian70 says:

  Eu mereu downloadez jocuri care iau + 1GB si parca su se mai termina acei 5GB.Dar la downloadare se downloadeaza greu pai 2GB in 11 ore la 150kbps(1,5mbps la join air)

 127. Bogdan says:

  Nu va mai gatati mans mortu’n casa cum scrie sus de tot!!

 128. Adrian70 says:

  Ce-i ma bogdane ti-a intrat cie mortu-n casa :-)?

 129. Marius says:

  Eu folosesc stickul de 2 zile si conexiunea mea se pare ca e de 200kb

  Intrebare…
  Dupa ce voi consuma acei 5gb,mi se va limita viteza la 128kb..este acceptabila pentru navigare,totusi?

  Multumesc

 130. badea bogdan says:

  daca am pierdut cartela din stick ce e de facut?!!!!

  • Mortu says:

   Suni la 031.400.7777 sa iti blochezi cartela sa nu mai poata fi folosit in primul rand. Ca sa obtii altu trebe sal platesti pe asta pierdut 55 de euro. Bafta.

 131. badea bogdan says:

  pai stikul il am ca doar cartela am pierduto am scoso din el sa bag in telefon si nu mai stiu unde a puso :( nu pot lua doar alta cartela?!

 132. badea bogdan says:

  multumesc

 133. tavi says:

  Am pierdut capacu de la stick,il pot preda asa?(vreau sa reziliez contractu)

 134. andreea says:

  buna!as dori si io sa stiu dacca internetul dgi poate functiona si inafara tari.am dgi cablu aici si functoneaza;as ras poop

  • Mortu says:

   Digi net merge doar pe teritoriul tarii
   in ceea ce priveste decodoru ma cam mir ca merge inafara tarii .. la DIGICABLU ma refer. DIGITV cu antena parabolica e alta mancare de peste :)

 135. Miky. says:

  daca am pierdut stick-ul de net cam cat costa sa-mi dea altul?

 136. alex says:

  la rds-rcs pe site scrie clar ca e trafic nelimitat dar nu zic nimic de faptul ca daca depasesti 3 giga iti pune talpa la viteza, deci automat si la transfer!plus ca viteza de upload scade la 50-60 de kbps, adica vreo 3-4 k pe secunda reali, deci nu mai poti sa faci aproape nimic pe net.

  • Mortu says:

   depinde de abonament …
   in principiu dupa ce ai depasit 3 / 5 / 10 (depinde care il ai … 3 nu se mai da de ex, era la inceput) viteza se limiteaza la 128kbps pe download.

 137. Lari.R says:

  Buna ziua ma poate ajuta cineva…am un stick cu internet mobil de la digi de 4 ani deja si azi era bagat in laptop si am scapat laptopul pe jos si s-a rupt stickul, am fost la cei de la digi si mi-au zis ca ma costa 68 de euro, chiar nu conteaza ca eu detin acest stick de 4 ani, adica e normal ca dupa atatia ani sa se deterioreze, in fine daca nu exista alta solutie decat sa platesc acei 68 de euro am o alta intrebare: exista in acel stick vreo cartela si daca da as putea sa iau acea cartela si sa o bag intr-un alt stick ca sa mearga?

 138. iulian mihai says:

  salut,
  am un nokia n900 si am bagat in el o cartela de digi..care pana acum o foloseam cu o optiune de minute..si de date in acelasi timp pe un samsung..acum am bagat cartela in n900 si am incercat sa.i fac eu setarile pt net..dar nu se conecteaza!!!!! nu e cartela din sticl.ul de net..ci cartele prepay cu o optiune de net! va rog mult sa ma ajutati daca stiti si puteti..ce setari ar treb sa fac la tel ca sa se poata conecta la net prin 3g! va multumesc!

 139. vali says:

  Cineva cred ca mi-a inlocuit cartela sim din stick deoarece eu aveam net mai bun cu a mea si as dori sa aflu autenticitatea cartelei. Cum pot afla daca este a mea sau a altcuiva?

 140. Adrian70 says:

  Hey mortu,am o problema la sticul asta digi net mobil.Deci pe data de 25 in fiecare luna imi baga acei 5GB,asta e bine.Sa incepem:intr-o saptamana si minim 3 zile mi se consuma acei 5GB fara sa descarc nimic.De ce se consuma asa repde?Ca doar nu fac nimic iesit din comun sa se consume asa repede…Doar intru pe cateva siteuri..mai bag muzica din cand in cand.chestii obisnuite.Dar vara trecuta oho ma tinea 2-3 saptamani(atunci ma uitam si la desene animate de 20 mintute in ffiecare zi).Luna trecuta pe 25 mi-au bagat iar acei 5GB.Am descarcat fix 1GB si in 3 zile mi s-a consumat…O fi vreo problema cu sticul meu?

 141. bogdan says:

  Salut, am un abonament digi net mobil stickul zte-mf110. Recent am cumparat un router wireless modelul TP-Link TL-MR3040. Problemele ar fi urmatoarele :
  1. cum pot sa ma conectez la internet prin acest router fara a dezactiva pinul de la stickul usb DIGI ?
  2. am observat ca daca ma conectez la internet direct prin stick download-ul este undeva pe la 200 KB/s in schimb cand folosesc varianta router-stick viteza scade undeva la 80 KB/s. Ce anume din configuratia routerului poate determina aceasta pierdere de viteza ?

  http://www.tp-link.ro/resources/simulator/TL-MR3040/index.htm

  Multumesc

 142. gogaie says:

  Salut. Dupa ce am sunat la rds pt ca mi-au facturat cu alta suma decat ce aveam eu abonament cred ca au vrut sa se protejeze si mi-au blocat numarul de mobil in Vodafone…ca sa nu-i mai deranjez. Ce as putea sa fac in cazul asta?

 143. Yonel says:

  Salutare am un stick de RDS-RCS MF-667 si tableta mea Goclever 93.2, nu mi-o recunoaste. Ce pot sa fac ?

 144. valy says:

  vreau sa te intreb cum pot sti data cand sami dea ratia de trafic de 3 giga in urmatoarea luna , stickul il am de la un prieten

 145. Dinu says:

  Am si eu o intrebare! Detin 2 sticuri RDS unul negru mai vechi si unul alb mai nou cel din urma 20 si ceva de mb/s ma rog…….. De ce se deconecteaza cand i ti e lumea mai draga?De ce merge netul ca dracu in rogerius pe selimbarului????? SUNT IN ORADEA TOTUSI ! Merge foarte bine sim ul in telefon cu conditia sa fiu in oras in alta parte decat in rogerius selimbarului ! Deci domnul meu poate reusiti sa cresteti semnalul si stabilitatea lui in zona aceasta ! Va multumesc anticipat!!! Si inca ceva apropos si asta e valabila pentru toate firmele de telefonie mobila , pe strada primariei e DEZASTRU CU SEMNALUL IN CURTILE OAMENILOR ! Platesc un abonament de 24 euro la cosmote vecinii la alte firme plus stickul de rds care nu merge deloc acolo deci deloc inseamna 0!!! Ca sa vorbesti la telefon tre sa te apropii de strada oare aveti semnal prin linia de tramvai?
  Cu respect cel ce plateste!!!!

  • Mortu says:

   >Practic nu sunt intrebari la care sa te pot sfatui ci sunt reclamatii.
   Pentru asta, suni la 031.400.7777 si sa verifice astia semnalu in zonele in care zici ca ai probleme …

  • Ironwin says:

   Si eu am patit la fel, se deconecta destul de des, dupa care am rezolvat cu un alt stick ( serviciul clienti spune ” Asa sunt setate sa se intrerupa daca nu faci trafic” ) am fost inspirat de : marius spune:
   12 aprilie 2011 la 10:21 am

   Salut. Eu va dau un sfat in ceea ce priveste internetul mobil de la RDS. Si eu am, si am incercat sa fac ceva sa mearga mai bine, asa ca am cumparat un stick prepaid de la vodafone, l-am decodat acasa (sunt atatea softuri de decodare Huawei pe internet, incat nu trebuie sa platesti niciunde nimic sa ti-l decodezi), i-am rescris firmwareul cu cel original Huawei (din nou pe internet gasiti aplicatia .exe completa fara bani),care are si programul de conectare original: Mobile Partner se numeste. Am bagat cartela de RDS si am constatat ca merge mult mai bine, semnal mult mai bun, mai putine fluctuatii, viteza mai buna.Am facut acelasi test pe un alt abonament de RDS cu stick Orange. La fel, se vad imbunatatiri mari. De aici concluzia mea este ca o mare parte din vina la RDS o au stickurile de foarte proasta calitate.E adevarat ca si reteaua nu este tocmai in regula, dar daca vreti sa mai scapati de “nervi” incercati metoda asta cu un stick de la voda sau orange.
   Bafta

 146. Gaby says:

  Salut am si eu o problema..bag stiku in laptop ii dau conectare si nu imi merge netu (akolo jos in stanga pe bara imi zice “Rcs-Rds 7” si sub asta “fara acces internet”) te rog frumos daca poti sa ma ajuti si pe mn cu aceasta problema :D

  • Mortu says:

   Ceau gaby
   La cum ai zis tu ar fi o situatie tehnica care trebuie semanlata la 031.400.7777
   Suna sa vezi ce trebuie sa faci … la nivel de setari

   • Gaby says:

    am dat o reimprospatare la windows (am 8) si a mers vro 3 ore dupaia mia venit netu wireless(de la retea de cartier) mam conectat jum de ora dar dupaia a cazut si cand am incercat sa ma conectez iar la stik mia aparut iar “fara acces internet” (cred ca e o probema de la laptop o setare ceva..)

    • Mortu says:

     Eu nu vad bine WIndows 8-u sincer.
     L-am testat o data si m-am incurcat in natura.
     Desi unii il vad foarte usor de folosit, eu il vad mai greu ca Windows 7.
     Sfatul meu e sa incerci stick-ul pe o alta versiune de Windows … asa de test si vezi ce se intampla.
     Daca face la fel, suna la numarul pe care ti l-am zis mai sus si ar trebui sa fie totul OK.

    • COM says:

     Sunt praf tehnicienii de la ISP nu doar de la RDS ci si de la Astral, majoritatea invata doar ca robotii ce le spun aia mai vechi. A trebuit sa merg eu sa ii setez calculatorul unui amic dupa ce si-a pus RDS pentru ca instalatorii cand au vazut ca are Windows8 au renuntat dupa doua incercari nereusite de conectare. Baiul a fost placa de retea, deci Win8 nu are nici o vina este core de Win7+functionalitati multicele de tablet+este imbunatatit cu cod de Windows server, venind asadar la pachet cu tools pt. securitate. Doar idiotii se oftica cand aud de Win 8, unii pt.ca ii deranjeaza interfata iar ceilalti speriati de complexitatea sistemului. La Astral unul credea ca poti sa te conectezi la routerele lor prin DHCP, care ruleaza in sistem de tip LAN inchis, cu IP fix, din motive de contorizare. Ca sa faci asta ar trebui sa schimbe complet protocoalele setate pe router.

     Ideea e ca abia asteapta sa auda de W8 ca sa aiba scuze pentru ce nu isi bat capul sa invete un sistem nou de operare, atribuindu-i vine imaginare -pentru ca vezi Doamne reviewurile internationale nu au fost favorabile OS-ului.

 147. Gaby says:

  k..ms de sfat..pe alt pc cu win xp merge..probabil e din windows

 148. Mihai says:

  Am si eu o intrebare am un stick de la rds de 21.6 mbps , cand se reseteaza banda, exista o data fixa? eu pe 20 am facut abonamentul.

 149. dany82 says:

  buna am primit si eu digi net stik usb culoarea (negru) de 7,2 mbps si as vrea sa stiu daca merge pe windows 8

 150. dany82 says:

  mai revin cu alta intrebare , am auzit ca rds-ul au inceput lucrarile la internet prin fibra optica in judetul Timis mai precis in localitatea Jena stie careva daca este adevarat sau este o aberatie

  • Mortu says:

   ce-ti pot zice pe tema asta:
   -Cand o retea e FINALIZATA intr-o anumita localitate se intervine cu agenti pe teren pentru semnarea contractelor + vei primi si flyere mai mult ca sigur.

 151. Doru says:

  Am si eu un samsung galaxy s3 LTE korea, ma conectez cu abonamentul rds la voce dar nu merge partea de internet (date) desi pe cosmote, vodafone si orange merge pe acest telefon, iar cartela in alt telefon porneste cu internet, am pus la apn internet si am pus si digi si rds la nume, am pus si la tip apn internet , l-am lasat si fara dar tot nu porneste netu desi am schimbat si softul si am facut si revenire la setarile fabricantului si nu mai stiu ce sa fac ca sa pornesc netu avand in vedere ca si de la rds mi-au spus ca ar trebui sa functioneze… insa nu ii dau de cap, chiar va rog frumos daca aveti un raspuns sa ma ajutati spuneti-mi cum, sunt dispus sa si platesc doar sa rezolv problema ca ma dispera.

 152. Doru says:

  Mentionez ca am sunat si nu m-au putut ajuta, am incercat si la colegii direct ca lucrez acolo, dar nu am reusit sa deslusesc misterul internetului de ce nu merge…. am sunat chiar de 4 ori si mi-au dat setarile si atat insa nu am rezolvat problema…

  • Mortu says:

   Din pacate, dpdv al setarilor totul ai facut totul corect.
   Aici ma refer la faptul ca ai setat APN Internet .. la nume pui ce vrei.
   Il activezi .. apoi dai disbale/enable DATA.
   Altceva nu am ce sa iti spun.

   Imi pare rau.

 153. gatea says:

  buna ziua. as dori stick de la rds. soacra mea are abonament la digi( e a celesi lucru cu rds?dar nu are internet,are decat tv si fix.
  cat ma costa stickul in cazul acesta. dansa e din breaza eu din camina, acici nu avem sediu decat la ploiesti. unde sa sun?

  • Mortu says:

   Buna,

   DEPINDE, eu iti pot oferi informatii exacte despre zona de N-V a tarii.
   Fiind din Ploiesti te rog sa suni si sa intrebi la numarul 0344.400.401

   Sper sa aflii informatii utile :)

Comentezi !?