[Jurnal de bord 407] Reglat unghiu de fuga

Dap, zilele astea sunt putin ocupat de aia 2 zile pauza din online. Am pe cap un proiect pentru facultate care trebuie predat pe 19 mai si mai e masina care a avut nevoie de atentie.

Printre altele, stiti ca mi-am facut revizia, mi-am echilibrat rotile, mi-am adus rotile de pe spate pe fata pentru ca aparent rotile de pe fata erau putin uzate pe interior (ccm 20cm) si de aia imi tremura volanul daca mergeam peste 130km/h.

Acum a venit timpul sa reglez si unghiu de fuga sa ma asigur ca toate`s roz si bune toate :-)

Ce e acela “unghi de fuga” ? -> Ei bine, eu habar n-am dar google mi-a soptit. Unghiul de fuga este “Unghiul realizat de o linie verticala si axa de directie a masinii atunci cand privim din lateral. Unghiul se masoara in grade si minute.” (via auto-iasi.ro) Mai multe nu stiu sa va spun ca sigur v-as minti. Eu sunt praf la mecanica … de aia sunt mecanici :-)

Unghiul de fuga mi l-am reglat la tipii de la S.C. MICROLINE 3000 SERVICE s.r.l. , pe str. Simion Stefan nr. 7 (paralela cu T. Vladimirescu) si sunt deschisi de Luni pana Vineri intre 8 – 17. Numar de contact: 0744.624.243. M-a costat 50 RON. Factura e cu multe date tehnice nu i-am mai facut poza :))

Mort-Mobilul la reglat :

Informativ intreb, tu stii ce-i unghiu de fuga ?

Facebook comments:

You may also like...

6 Responses

 1. Madalin says:

  La toate masinile ce au suspensie individuala pe spate se regleaza unchiul, la cele ce au punte nu se poate regla.

 2. stef says:

  eu stiu ca unghiul de fuga se face atunci cand schimbi ceva la directie

 3. salontanul says:

  Salut Bogdane,

  Mi-am facut si eu programare la ei ca si mie imi cam roade pe interior. Tu esti multumit de ei? Hai ca mai vb la o eventuala intalnire.

  PS Nu mi-ai bagat mortu-n casa ci in masina ca iti scriu de pe tel :))

 4. Mortu says:

  Pai, da.
  Nu am mai avut probleme de cand am fost la ei.

  O sa-mi zici dupa un timp ce parere ai :>

 5. valeriu says:

  Salut, unghiul de fuga nu se poate regla la turismele obisnuite caci este dat de caroseria masinii. Se regleaza caderile si convergenta fata sau si spate in functie de tipul de articulatii al masinii. Puntile fixe de pe spate nu se regleaza. Bratele individuale si in mod special pentru cele cu tractiune 4×4 sau spate exista reglaje si ptr spate.
  Si de regula orice reparatie / interventie sau inlocuire de piese pe directie / suspensie ar trebuii sa se finalizeze cu o verificare a geometriei cu reglajele eferente pentru a avea stabiitate si pentru a nu compromite anvelopele. Costul unui reglaj este mult mai mic decat daunele pe care le produce o directie nereglata.. inclusiv insecuritatea data de lipsa de stabilitate a masinii ..
  Unghiul de fuga se putea regla la masinile de generatie veche (dacia 1310 ..)

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: