Nu strica sa stii ~ 02.06.2011

– Detinutii chinezi – obligati sa se joace World of Warcraft pentru a strange credite virtuale [articol sursa] // Povestea unui fost detinut intr-un lagar de concentrare din nord-estul Chinei (Heilongjiang) m-a facut sa casc ochii bine in dimineata asta. Ziua ii rupea cu munca iar seara ii puneau sa joace WOW, asta ca sa adune credite virtuale pe care mai apoi gardienii le vindeau si faceau pana la 650 de euro intr-o singura zi. Fostul detinut, Liu Dali a dat acest interviu pentru ziarul The Guardian in care exlica ca ceea ce faceau detinutii timp de 12 ore/zi era gold farming a.k.a. exploatai resursele in mod repetitiv.

– Romania urca pe locul 40 in clasamentul celor mai pasnice tari din lume – GPI [articol sursa] // GPI vine de la Indicele Global al Pacii (tradus in romana evident) si in ultimul clasament dat publicitatii ROmânica noastra a urcat 5 pozitii fata de 2010 si se afla acum pe locul 40. Studiile GPI arata ca 2011 e un an putin mai pasnic decat 2011 insa cu parere de rau eu consider ca traim intr-o perioada violenta si insangerata. Ca nu suntem pusi la curent (alternativ) cu toate evenimentele din tarile arabe unde razboiul e in toi e una. Ca vedem abia acum pe Discovery prin documentare cat de underground e viata mafiotilor si a celor care obligatoriu au un pistol la ei e alta … Analizand situatia pe mai multe stiri de cand a inceput razboiul din tarile arabe, concluzia mea este una si numai una:

– Kingmax introduce primul card MicroSD de 64 GB [articol sursa] // compania taiwaneza a lansat asteptatul card MicroSD cu o capacitate de 64GB cu rata de transfer de pana in 6MB/s. Urmeaza ca cei de la KingMax sa maximizeze rata de transfer si totul va fi roz :-)

– Britanicii au lansat un site de matrimoniale pentru caini [articol sursa] //Site-ul e Kennel Club unde proprietarii isi combina cainii, ii pun sa se incioteze pentru perpetuarea rasei :-) Citind stirea asta, ma duce cu gandul la lumea araba unde casatoriile aranjate sunt la moda. Aici la noi sexul inca este pe bani, casatoria pe interes iar cainii se incioteaza in fata guvernului ca sa-i arate lui Băse ca inca mai is acolo :-)

– 1 din 5 romani nu citeste deloc. Ce carte a detronat “Biblia” din preferintele putinilor cititori [articol sursa] // Ultimul studiu IRES arata ca romanii nu sunt interesati de lectura ci mai degraba pentru a vedea biblioteca plina. Studiul in sine a fost realizat in aprilie 2011 pe un esantion de 1237 de persoane. Aici si eu fac parte din cei care au o biblioteca bine pusa la punct insa care nu deschide cartea. Dar mentalitatea asta nu e gresita, pur si simplu nu am timp iar cand am timp prefer sa nu stau in casa. Cred ca singurul mod prin care eu as citi acum o carte cu toata tehnologia asta in jurul meu e atunci cand afara ploua, nu am curent, nu am net in schimb am o biblioteca la indemana. Uitati-va la video :

Facebook comments:

4 Responses

 1. yBFdetroit says:

  Iti dai seama ca daca s-ar fi putut vinde si itemurile (soulbound) ar fi scos sume colosale? :))

 2. Mortu says:

  @ybf – true true , cei care au gandit jocul nu au fost fraieri deloc :D de la Lich King eu nu am mai jucat … prea dependent si prea mult timp mancat cu WOW :D

 3. cosmin says:

  eu n-am indraznit sa ma joc deloc…auzeam de la altii ca iti intra in sange

 4. Mortu says:

  @cosmin eu zic sa nu te apuci. Mie mi-a futut foarte mult timp, nervi, bani jocul asta. E foarte dependent ! :D

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: