Ofertele nelimitate de telefonie și internet pot avea restricții de utilizare

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații atrage atenția utilizatorilor care dețin sau achiziționează servicii de telefonie și internet în cadrul unor oferte prezentate ca având beneficii „nelimitate” că operatorii telecom pot impune limite de utilizare a minutelor, SMS-urilor sau datelor prevăzute în oferte, depășirea acestora putând conduce la restricționarea accesului la serviciile respective sau chiar la costuri suplimentare.

Este bine ca utilizatorii să știe că ofertele operatorilor telecom promovate ca având beneficii “nelimitate” conțin, adesea, restricții sau condiții de utilizare, cu scopul de a preveni fraudele sau utilizarea abuzivă a serviciilor de voce sau date comercializate de furnizori. Operatorii sunt obligați să includă informații despre eventualele restricții aplicabile în contractele încheiate cu utilizatorii finali, atât în cazul abonamentelor, cât și în cazul cartelelor preplătite.

De exemplu, pentru a reduce riscul fraudelor, operatorii pot restricționa sau întrerupe accesul la serviciul de telefonie în cazul utilizatorilor care depășesc un consum lunar considerat ca fiind rezonabil, detaliat contractual prin anumite praguri (de exemplu, apeluri lunare de peste 5.000 de minute). De asemenea, operatorii pot limita beneficiile contractuale în situațiile în care traficul lunar de voce efectuat în afara rețelei are valori mult mai mari față de traficul de voce primit din afara rețelei, sau pot reduce vitezele de transfer al datelor după consumarea unei anumite cantități de trafic de date (de exemplu, 5 GB).

continuarea pe ANCOM.

————–

De exemplu, pe Softpedia am văzut un abonat DIGI cu peste 5500 de minute. Ştiu asta fiindcă urmăresc secţiunea respectivă.

Dacă aveţi exemple de muulte minute vorbite în NELIMITAT vă aştept cu link-uri sau chiar dovada.

De asemenea, dacă sunt exemple negative în care aţi fost restricţionaţi aşteptăm feedback (după câte minute).

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.