[Oradea] avem cei mai puţini maidanezi din RO

Vestea e una bună. Sincer, nici nu am băgat de seamă treaba asta dar acum că citesc cele menţionate în articolul de pe adevărul,  le dau dreptate!

Ştiam câţiva câini bagabonţi de la mine din cartier şi dacă stau bine şi să mă gândesc mai ştiu de maxim 2.

Conform inspectorilor de la Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea împreună cu reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public care în luna februarie 2016 au făcut “muncă de teren” ar exista 50 de câini fără stăpân în Oradea din care 10% sunt sterilizaţi şi microcipaţi iar restul de 90% sunt recent abandonaţi.

„Trebuie să ţinem cont că aceşti câini migrează dintr-o parte în alta a oraşului. Urmează ca, în perioada următoare, toţi aceşti câini abandonaţi să fie transportaţi la Adăpostul Grivei, obiectivul nostru fiind să limităm în Oradea până aproape de zero numărul câinilor fără stăpân. Trebuie să precizez că, făcând o comparaţie cu alte oraşe din România, Oradea are cei mai puţini câini fără stăpân din ţară. Facem un apel către cetăţenii care nu mai doresc să îşi întreţină câinii că este de preferat – şi chiar sunt rugaţi de Primăria Oradea – să anunţe Serviciul pentru ridicarea câinilor fără stăpân, decât să îi abandoneze la marginea oraşului. Numărul de telefon al acestui serviciu este 0726.126.891, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00″, a afirmat Mircea Stejeran – şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.

Şi în încheiere, părerea mea despre cei care abandonează câini pe stradă:

Cum să abandonezi un suflet? Ce contează că e câine? Îţi doresc aceeaşi soartă.

Pic:

Adapostul Grivei Oradea

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.