Oradea – Putin simt civic si ai dezapezit in fata locului unde stai

Pentru a lua o lopata si a curata zapada din fata locului unde iti duci traiul nu trebuie sa fii nici musculos, nici sarac, nici bogat, nici grasut, nici slabut … trebuie doar sa vrei sa faci asta.

La Oradea, ca in orice municipiu de altfel, sunt fel de fel de oameni dar cativa chiar iau lopata si fac treaba!

La fel ca in fiecare an, am coborat jos cu lopata si am inceput sa dau zapada la o parte de pe sosea (la noi se parcheaza pe sosea fiindca nu ai unde … pe 1 banda doar) si de pe trotuar.

Am coborat jos in jurul orei 9 dimineata, pe la ~ 11:40 am fost sus fiindca .. AM TERMINAT.

Am dat la lopata incontinuu si vreau sa ii multumesc cu aceasta ocazie domnului care a venit cu plugul de 2 ori pe strada fiindca m-a vazut ca fac curat :> Prima oara mi-a adus toata zapada de pe drum inapoi in locul unde era deja curatat insa dupa 5 minute s-a intors si mi-a adus tot maldaru de zapada mult mai aproape de trotuar. Usor nu a fost sa iau toata zapada sa o arunc in gradina insa nu am mai fost nevoit sa stau atat de inafara pe sosea. Cativa soferi nici nu s-au sinchisit sa incetineasca cand au trecut pe langa mine si m-au stropit nemernicii (pe strada nu e zapada .. e floasca).

Cam asa arata inainte sa intre Mortu cu lopata`

Si asa arata dupa ce am terminat:

Acestea fiind spuse, ma bucur ca traim in perioada unde lumea mai are rusine. Spun asta fiindca daca vecinii vad ca 1 face treaba, ies si  ei si isi fac curat in fata blocului/casei. Asta e pe principiul “eu de ce sa fiu mai prost ca ala” sau “ca sa nu ma vorbeasca lumea, hai sa imi fac si eu curat”.

Odata cu acest articol, as dori sa ii propun DOMNULUI PRIMAR, Ilie Bolojan urmatorul lucru:

[box type=”info”] Daca tot ia amenda X Y pentru vandalizarea bunul public … puneti-l la MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII.

De exemplu … sunt sigur ca pentru un huligan nemernic si lipsit de inteligenta, ar fi o insulta majora sa ia o lopata sa curete strada (si aici intervine gandirea lui) “doar pentru ca a dat cu picioru si a rupt un tomberon” . [/box]

Spor la dezapezit baieti si fete :>

Facebook comments:

4 Responses

 1. Designerul says:

  Un mare LIKE de le mine. Si eu de doua zile lopatez ca un nebun noaptea pe la 2-3 si in cursul zilei. Mor cand vad ca nimeni nu pune mana sa dea un pic zapada mai incolo din parcare sau de pe trotuar (sunt la ai mei pe Clujului si in fata casei primaria s-a gandit ca ar fi o idee geniala sa faca locuri de parcare cu plata. Pana aici e totul ok insa masina ti-o salta daca sta aiurea insa zapada nu). Partea si mai distractiva e atunci cand vine lama si arunca toata zapara spre masina ta. Daca nu iau lopata si o mut, ma pot trezi la un moment dat ca : 1. ori incheata de nu mai poti face nimic, 2. ori iti ingroapa masina.

 2. Ioana Bestia says:

  Daca tot ai atata spirit civic,hai si pe la mine. :))
  Frumos din partea voastra,putini mai vezi asa,is mandra de tine. :>

 3. Ioana Bestia says:

  Nu fi rau :(

Comentezi !?