OTL Oradea și automatele lor

Moamă ce mini povestioară am să vă spun acum… deja eu m-am săturat de câte ori am “recitat aceeași poezie”.

Eu sunt abonat OTL, îmi reînoiesc abonamentul lunar, știu că prin data de 6-7-8 e data limită, dar mereu uit când e exact… evident.

Ieri dimineață (6 Mai) am pornit spre lucru și, ca un Mort conștiincios, am zis că nu mă duc în stația Lotus unde mergeam de obicei, ci mă duc în Cantemir că e un chioșc acolo și pot să îmi reînnoiesc abonamentul.

Am ajuns în statie, dar chioșcul nu mai e. E în schimb o mașinărie electronică ce eliberează bilete și cică prelungește abonamente.

Am zis să sparg gheața și să văd cum funcționează mașinăria. Era setat pe o limba străină (habar n-am pe care era) și am pus pe română. Am zis că vreau prelungire de abonament (e a doua opțiune), am pus abonamentul la locul lui (undeva jos în stânga) și mi-a cerut să bag banii. Nici vorbă să îmi zică alte detalii. BUUUN, bag 50 RON urmând să mai introduc încă 50 (abonamentul lunar la Oradea pe toate liniile e 70 de lei) dar mi-a aparut ceva mesaj cu nişte bancnote de 1, 5, 10, 50 de lei și un X peste 50 de lei. Jos mi-a apărut un buton pe care scria “Finalizare tranzacție parțială” … ceva în genul. Fiind singurul buton pe ditamai ecranul, l-am apăsat. Mi-a zis “tranzacție finalizată” și atât. Nu tu bon, nu tu alte informații.

Am stat ca un plop în fața aparatului cam 2 minute și nimic.

Am pus cardul iarăși la locul lui pe aparat și nu știu sincer pe ce am apăsat de mi-a dat o chitanță unde scria că am alimentat cu 2 lei contul și 48 de lei sunt în “TVM”. Am mai stat încă 2 minute dar nu s-a întâmplat nimic. M-am urcat în tramvai unde am putut verifica că abonamentul era valabil inclusiv în data de 6 și am mers până la primul chioșc OTL, adică la Piața Mare ca să îi zic doamnei de acolo ce s-a întâmplat.

I-am explicat frumos că am introdus 50 de lei, aparatul mi-a zis că am alimentat cu 2 lei și ATÂT!

Doamna a pus mâna pe telefon și a sunat la sediu central bănuiesc pentru lămuriri … și au venit:

1. Trebuia să pun FIX 70 de lei în aparat
2. Aparatul nu dă rest
3. Pentru rezolvare trebuie să mă prezint la sediu ca să depun o reclamație în scris

Vin răspunsurile mele:

1. Nu scrie nicăieri pe aparat asta
2. Nu scrie nicăieri pe aparat asta
3. Nu scrie nicăieri ce bancnote acceptă decât după ce bagi bancnote + nu scrie nicăieri nici o informație de contact dacă întâmpini probleme cu aparatul … așa cum am avut eu.

Dacă eu, un tânăr care cică m-aș descurca cu aparatele am avut o așa experiență, un bătrân ce mama naibii face? Stă și 2 ore lângă aparat ca în cele din urmă să ajungă să vorbească cu aparatul despre politică (că nu dă restu’ .. evident).

Am zis că ok .. mă voi duce la sediu după ce ies și eu de la servici. Belea mare … ei erau doar pana la 15, eu ies mai târziu. Mi-a zis ulterior că e deschis de la 7 așa că m-am resemnat și am zis că merg dimineața la 7 să fac reclamația și să îmi recuperez banii.

După aceea am luat-0 înspre lucru, dar pe drum mi-am amintit că bunul prieten John lucrează la OTL așa că l-am sunat, poate mă ajută el. M-a și ajutat! Mersi John!!!

Am depus o reclamație online la o adresă de mail pe care mi-a comunicat-o  (nu o pot face publică) și după vreo 6 – 7 ore m-a contactat o doamnă de la OTL să îmi zică faptul că au primit mailul meu și că mă ajută mâine, să trec pe la ei. I-am zis și doamnei că nu am cum să mă pliez după orarul lor așa că am convenit să ridic eu suma ulterior dintr-un ghișeu, mă voi prezenta cu buletinul pentru siguranță.

Drept urmare, aștept apelul doamnei să îmi zică unde să mă duc ca să îmi recuperez suma de 48 de lei, că am înțeles că cei 2 lei sunt în “portofelul virtual” și sincer habar n-am ce-i acolo și de ce nu mi-i poate da și pe aceia.

Complicată treaba, huh?

Cert e că mă feresc de automatele alea ca de dracu’ de acum înainte.

Zero barat pe parte de soft și user-friendly

Facebook comments:

3 Responses

 1. STROPINEL says:

  Eu sunam la protectia consumatorului si ii dadeam in judecata deoarece informatiile nu sunt afisate si ii frecam pana nu mai faceau figuri din astea si cand ma urc in tramvai sa nu ma tot frece ala la cap cu abonamentu daca tot am platit sa merg cu el NELIMITAT oriunde in OTL.

  Ce prostie

 2. ileana says:

  A, pai nu este singura smecherie. Controlorii blocheaza compostoarele dupa inchiderea usii, ca nu stai cu biletu-n dinti sa-l compostezi in secunda unu, dar nu se poate, daca ai pierdut secunda unu iei amenda. Ca vulturii se reped la tine dar tu nu apuci sa-l scoti din geanta. Sm facut reclamatie, degeaba. Aceeasi smecheri se plimba la bodegi cu bsnii de șpaga.

  • Mortu says:

   Acum 2 săptămâni am asistat şi eu la ceva similar dar de data asta a fost clar vina călătorului. A urcat în tramvai şi s-a pus în spate. Tramvaiul a pornit, omu a stat nu a făcut nimic. Când controlorii au pus legitimaţiile pe copostorul respectiv au blocat validările de abonamente/bilete.
   Omu meu avea bilet. A dat repede să îl bage da ţepă.

   Din păcate a scăpat neamendat că a făcut gură deşi nu avea dreptate.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: