Pareri dupa seara #4 de Documentare pe Corso in Oradea

O alta seara reusita , alaturi de celelalte 2 la care am mai fost, si pentru care pot sa garantez. Vezi AICI seara #2 si vezi AICI seara #3.

Primul documentar a fost Ubser Wasser si a fost vorba in principiu despre IMPORTANTA apei si studiu de caz s-a facut pe Nairobi, Kazakhstan si Banglades. Pfua, ce e acolo … ce viata grea si cat de greu castigi cativa banuti. Noi nu ne dam seama de importanta apei pentru ca o avem la 1-2m distanta dar altii merg kilometrii intregi si o mai si cumpara. Trebuie sa recunosc ca azi am auzit prima oara de meseria de “Vanzator de apa”. Tipul statea flex langa “robinet” si … cine vrea, vine si plateste. Era “licentiat” de stat si era legat direct la conducta principala. Prin acesti “licentiati” statul asigura oraselor aprovizionarea cu apa potabila. Sunt si bransamente ilegale dar naiba le stie numarul. Documentarul a fost unul “cutremurator”, nu e niciodata placut sa vezi cat de greu traiesc altii. Fraza care mi-a placut-o foarte mult a fost cea legata de hoti. Pentru ca unul a furat, a fost ars de viu iar cel care l-a ars a zis: “Daca chemam politia, familia respectivului va mitui “organele” si va mai fura, asa nu va mai fura!”. SCURT si la obiect.

preview:

Al doilea documentar a fost I am Monument to Myself si aici e vorba de domnul Evgeny Hvatov care de mic a fost pasionat de cimitire si ca si adult a ajuns sa construiasca mai mult de 100 de monumente. Documentarul il urmareste pe Hvatov cum le ridica nemtilor cazuti la datorie monumente ca un semn al reconcilierii si memorarii istoriei. A fost interesant si acest documentar dar a stat mai putina lume la el fiind al doilea si a inceput la 22:40. Aici mi-a placut fraza “Ca sa fii tinut minte, trebuie sa faci ceva ciudat”. M-am gandit ca se potriveste destul de bine si blogului :-)

preview:

De mentionat minusurile aka persoanele inapte care au fost la film ca organizatorii nu au cum sa controleze si cacatii inculti:

  1. Pusti cretini si idioti pe la 15 ani vorbeau tare, radeau, injurau … se credeau pe stadionul de fotbal. Le-a atras un domn atentia de vreo 2-3 ori, dar cacatii fara par pe puta tot cacati fara par pe puta sunt. Domnul s-a mutat in primul rand si eu nu mai aveam mult pana nu le dadeam 2 peste cap dar s-au calmat dupa 20 de minute.
  2. Cei 2 din fata mea, si eu undeva pe la 17 – 18 ani MAXIM se pupau/mozoleau de zici ca nu s-or vazut de 5 ani. Dupa exact 31 de minute s-au luat si s-au dus probabil sa faca dunga-dunga. :-)
Per ansamblu documentarele au fost ok … dar nu ai de unde stii ce cacati iti calca pragul …. asta daca ma intelegeti :-)

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.