Pirateria este infractiune … pe bune !

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare fara consimtamantul titularilor de drept” Art. 139, Legea nr 8/1996

Incep sa se trezeasca romanii si chiar sa faca ceva impotriva pirateriei. Desi evident, multora nu le convine sa cumpere ceva ce poate avea pe gratis asta e viata, si o sa va bata politia la usa cu berbecul daca downlodati filme/muzica de pe internet fara sa le platiti. Am mai vazut pana in prezent cum detinatorii de site-uri de download sau a huburilor/torentelor au fost acuzati de piraterie, insa acum astia chiar sunt pusi pe treaba si vin si la utilizatorul care le descarca, nu doar la cel care le pune la dispozitie. Nu sunt jurist, si nu stiu daca operatorul de internet are voie sa divulge datele clientilor si ce anume fac pe internet, ar fi o “invadare a intimitatii”, daca ma pot exprima asa. Eu totusi zic ca ar fi mai usor sa faca un gard pe granita pentru ca, slabe sanse sa gasesti 1 PC proprietate personala in Romania unde  chiar nu e nimic piratat. Nici un program/ fisier audio/video etc.

vezi video:

Nu copiati muzica sau filme de pe Internet! Au inceput arestarile! VIDEO! pe www.incont.ro

 

Personal, folosesc software open source, iar cand vine vorba de muzica/filme am destul de multe CD-uri cumparate (Majoritatea hip-hop, am facut si un post cu cateva dintre ele nu cu mult timp in urma), pe parte de filme trebuie sa remediez si sunt semi-curat :))) Daca tot ne aresteaza  pentru asa ceva, sper sa fie wireless la zdup ca o sa te plictisesti, vom da drumul si la un nou trend: Prison blog.

Facebook comments:

6 Responses

 1. LeNoR says:

  Pai trebuie sa se gandeasca si desteptii astia la preturile anumitor programe originale sa zicem. Eu daca vreau sa folosesc Photoshop intr-un mod “legal” ar trebui sa cumpar licenta pentru cateva sute de dolari, si mai sunt si alte programe deloc ieftine. Pai cum poti sa achizitionezi asa ceva cand salariul mediu in Romania este cat este acuma.
  Nu vorbesc de muzica sau filme dat fiind faptul ca aici oarecum preturile sunt ok, vorbesc de o licenta pentru un program sau vorbesc de jocurile originale, in cazul gamerilor.

 2. barmanu says:

  Dupa ce m-am uitat la reportaj si l-am analizat putin. Este vorba doar de aceia care pune la dispozitia altora astfel de materiale, detinatori de servere, hub-uri, torrente aflate pe teritoriul Romaniei.
  Mi se pare imposibil ca sa fie verificat fiecare utilizator de calculator din Romania, ca sa vina nenea tehnician la fiecare cetatean al Romaniei.
  Am ajunge ca 70% din populatia Romaniei sa aiba dosar penal =)) Deci stati linistiti, atat timp cat le folositi pentru voi, si nu oferiti spre download .

 3. InterAnime says:

  Da, dar daca iei de pe torrente (ro), te obliga oarecum sa faci ratie=> dai si tu => ai pus la dispozitie pentru alti. dar si daca nu faci sharing, nu este program cu care ai putea lua fara sa dai inapoi, daca 2 minute ai pornit un torrent in alea 2 minute uplodezi si daca cu 1 kb/s dar uplodezi, la fel si pe dc+ trebuie sa ai sharing ca sa descarci, si sharing banuiesc ca nu vor fi poze cu tine … xD … se va promova, “asculta muzica pe youtube” si “vizializaza filmu pe net” … iar la jocuri intra pe steam si poti cumpara destul de ieftin multe :P

 4. littl3l0rd says:

  Partial sunt de acord cu cele spuse anterior. Insa nu ai cum sa obligi lumea sa faca ceva ce nu poate. Cand un individ este obisnuit cu un anumit mod de viata, el tinde sa tina si cu dintii de acel mod de viata chiar daca ii iei toate valorile materiale. Pana cand salarul meu este 1350 lei si un Windwos Ultimate este 1300 lei sa nu se astepte nimeni sa il cumpar. NU FOLOSESC SI NU VOI FOLOSI LINUX, EVER. OPEN SOURCE SUX (linux era doar un exemplu)!!! Deci daca vor sa combata pirateria, din pacate cu aceasta metoda nu vor reusi.Tot ce vor reusi ii sa creeze mai multa ura si sa incurajeze pirateria si mai tare.

  Ar fi cazul sa studieze cineva cauza problemei si nu efectul ei !!!

  Piracy is also a side effect of corporate crime!!!

  Piracy is also free advertise!
  Citez: “If you like this software, BUY IT!
  Support software developers.”
  But not CORPORATIONS! ar fi completarea mea.

 5. Mortu says:

  eee, acum linux e exemplul meu :D

 6. BiuL says:

  Art. 212

  Pirateria

  Jefuirea prin acte de violenta savarsite in scopuri personale, de echipajul sau pasagerii unei nave impotriva persoanelor sau bunurilor care se gasesc pe acea nava ori impotriva altei nave, daca navele se afla in marea libera sau intr-un loc care nu este supus jurisdictiei nici unui stat, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 18 ani.(…)

  extras din Codul Penal romanesc

  nu stiu cum se numeste infractiunea despre care vorbesti tu dar ci siguranta nu piraterie…

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: