Pista de biciclete colorată la #Oradea

În cursul zilei de ieri am fost la plimbare pe malul Crişulului Repede şi am observat că pista pentru biciclete este haşurată integral cu roşu.

Lucrul ăsta, teoretic, ar trebui să îi facă pe oamenii care procesează informaţiile ceva mai greu decât restu` să realizeze că pe acolo circulă bicicletele!

Dadeunde … chiar ieri seara mergeau oamenii pe acolo fără greţuri, una chiar mi-a provocat dezgust şi îmi venea să o arunc în Criş.

pista biciclete oradea

Povestea:

Pe acolo circulă şi maşini (mai rar ce-i drept) că doar sunt şi rezidenţi.

2 femei pe la vreo 40 – 50 de ani mergeau lejer pe pista de biciclete, una pe lângă bicicletă şi cealaltă cu o plasă în mână (nu avea bicicletă). Vine o maşină din spate, doamna care avea bicicleta s-a tras frumos în dreapta pe când cotoroanţa astalaltă nu s-a tras nici 1cm.  A mers cam jumătate de minut pe mijlocul drumurlui deşi i-a zis persoana cealaltă că e maşină în spate. Respectiva nu s-a clintit pe motiv că acolo e pistă de bicicletă. Păi .. ea e bicicletă sau ce?

În maşină erau 2 tineri prea simţiţi să se coboare la nivel doamnei respective şi au aşteptat în spatele ei până s-a tras.

Au oprit cam la 50m mai în faţă şi atunci am auzit când inculta le-a zis că ce caută ei cu maşina pe pista de biciclete (de parcă ar avea pe unde să o ia). Ăştia 2 nu i-au zis nimic şi şi-au văzut de treabă.

Ajuns şi eu într-un final în dreptul lor am avut un dialog scurt:

Eu: N-o băgaţi în seamă că e dusă cu pluta săraca

Ei: … ce să faci … cu unii oameni nu ai cum …

De eram în locul şoferului vă spun sincer că o claxonam pe matracucă, mă opream şi în dreptul ei să îi zic o două.

Principiu pe care funcţionez e chiar simplist: CE ÎŞI FACE OMU CU MÂNA LUI SE NUMEŞTE LUCRU MANUAL !!!!

Nu e ca şi cum nu şi-a dat seama că nu are maşină în spatele ei că ştia foarte bine.

Vezi pe site-ul primăriei subiectul cu Pista de biciclete.

Facebook comments:

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.