RCS RDS – plată directă de pe site

Modalitățile de plată a facturii RCS RDS sunt multiple și pot fi vizualizate AICI însă eu vreau să pun accent pe plata directă de pe site când vine vorba să aveți de achitat o sumă cu virgulă.

Nu e tot una că aveți de achitat 80 de lei sau 80.12 lei. Chiar dacă nu ar trebui să fie niciun fel de problemă dacă lăsați câțiva bănuți “restanți” tot vă simțiți mai în siguranță când achitați o factură INTEGRAL și nu PARȚIAL.

Acestea fiind spuse, este foarte important să știți să folosiți separatorul corect iar acesta este “.” PUNCT, nu “,” VIRGULĂ.

De ce contează acest lucru?
R: Contează! și mai jos am să vă explic de ce.

Exemplu1: 

Avem factura de 80.12 lei de achitat. Dorim să achităm prin plată directă și completăm câmpurile necesare + suma de 80.12 [separatorul folosit este PUNCTUL]. Suntem redirecționați pe euplatesc.ro să completăm datele cardului și jos apare suma pe care o vom achita, respectiv:

Plata prin euplatesc.ro RCS RDS

Exemplu2:

Avem factura de 80.12 lei de achitat. Dorim să achităm prin plată directă și completăm câmpurile necesare + suma de 80,12 [separatorul folosit este VIRGULA]. Suntem redirecționați pe euplatesc.ro să completăm datele cardului și jos apare suma pe care o vom achita, respectiv:

Plata prin euplatesc.ro RCS RDS (2)

Concluzia este simplă: Dacă utilizați separatorul corect [PUNCTUL] atunci achitați exact suma pe care ați scris-o. Dacă selectați ca separator virgula atunci se va lua suma rotundă mai mică și veți achita factura parțial.

—-

Spre exemplu dacă aveți tastatura setată în limba română și folosiți numpad-ul nu e noutate faptul că punctul din dreapta jos e de fapt virgulă.

Pic:

sigla_rcs-rds

Facebook comments:

6 Responses

 1. Marcel says:

  Salutare.
  Plata online direct pe site-ul lor este cumva conditionata de primirea facturii online? Eu primesc factura normal, in posta de pe casa scarii :). Am tot rascolit in contul meu RDS, da nici ca am gasit unde sa platesc.

  • Mortu says:

   Marcel fă-ţi cont DIGICARE şi de acolo poţi vedea-achita facturi + opta dacă doreşti să vină factura pe mail.
   https://digicare.rcs-rds.ro/

   • Marcel says:

    Am cont de ani de zile. Este adevarat ca nu am dorit sa activez factura online si nici nu vreau asta (oricum o poti descarca). De asta te intreb daca este cumva o conditie sa poti plati factura direct pe site-ul lor.
    Inca nu sunt lamurit.

    • Mortu says:

     Nici vorbă să fie condiţionată plata.
     Plata o poţi efectua cum vrei. Din contul DigiCare / de pe site-ul DigiCare fără să te loghezi / direct prin trasnfer bancar.

     • Marcel says:

      In sfarsit am descoperit. Trebuia de fapt sa bifezi casuta din stanga facturii. Eu doar faceam clik si o vedeam. O descarcam si plateam prin internet banking. O sa incerc si variata asta. Poate proceseaza mai rapid plata facturii. Nu odata am platit si ei nu aveau confirmarea nici dupa 4 zile. Aproape sa-mi suspende serviciile
      Merci de interes

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: