Reciclare a la Oradea

O întâmplare ce a avut loc pe 15 iulie 2015 la 3 blocuri de mine mă pune pe gânduri.

Prietenul Poly a observat un lucru anormal în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor de către RER şi povestea sună cam aşa:

De regulă, containerele galbene care conţin (teoretic) resturi menajere reciclabile sunt golite într-o maşină specială a RER, nu împreună cu restul deşeurilor că deh … RECICLĂM şi aruncăm selectiv gunoiul!

Ei bine, în cursul zilei de 15 iulie 2015 au venit 2 maşini RER la faţa locului (veţi vedea mai jos unde fiindcă voi ataşa şi petiţia publică plasată + răspunsul primit) pentru colectare + spălare pubele. Tot respectul pentru ei fiindcă şi-au făcut treaba: au colectat şi au spălat DAR pubelele galbene le-au golit în aceeaşi maşină de gunoi în care au golit ulterior şi gunoiul din publelele negre care nu sunt “reciclabile”.

RER

Nelămuriirea lui Poly a devenit şi nelămurirea mea:

DE CE să mă chinui să sortez dacă oricum ajung în aceeaşi maşină ?!

Nemulţumit de cele văzute, Poly a meu a postat o sesizare prin aplicaţia Orada City Report şi anume sesizarea cu numărul #3418 din 15.07.2015. Sesizarea e publică, o poţi vedea şi tu. Relatează cele menţionate mai sus.

RĂSPUNSUL a venit tot în aceeaşi zi deci trebuie din nou să îmi ridic pălăria de pe cap pentru promptitudine: “Autospeciala de la RER care a colectat deşeurile din containere pentru a fi spălate merge la staţia de sortare şi toate deşeurile se sortează şi se reciclează”

Ok, întrebarea de mai sus cu roşu rămâne valabilă.  Logica mea a fost trântită zdravăm de pământ. Dacă oricum ajung în aceeaşi maşină şi gunoiul propriu-zis dar şi cel reciclabil pe care l-am aruncat iniţial separat în containerul galben .. DE CE SĂ MAI ARUNC SELECTIV ?!

Facebook comments:

You may also like...

2 Responses

  1. joie says:

    Si tot noi o sa platim in plus pentru neglijenta lor!

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: