[rezolvare] Decodor DIGI prezinta barait

Incep prin a spune ca detin 2 decodoare SD (Standard Definition) de la RCS & RDS. Am mai avut 2 HD dar le-am inapoiat, nu am fost multumit de calitate. Tunerul DVB – T/C din TV face o treaba mult mai buna.

Cablurile in casa sunt vechi, cu lita si nu le schimb fiindca se vede ok si imi sunt bagate pe sub parchet.  Am ce face … nu-mi fac singur de lucru :)

Dupa ce faceti legaturile corespunzator, in unele cazuri se intampla sa auziti barait pe fundal, care vine de la TV.

Ei bine, ca si o rezolvare vin cu 2 solutii:

1. Volumul de la telecomanda decodorului sa fie aproape maxim si la TV sa fie mai inspre minim (lucru util la volum mic … fiindca dispare baraitul)

2. Fiindca pasul 1 nu a mers la mine (eu vreau VOLUM) … mentionez ca in pachet cu decodorul mai aveti cablul RF care in principiu nu il folositi. Ei bine, eu am pus cablul de semnal (care vine de afara, cablul de antena mai babeste) in acel cablu RF, si cealalta parte am pus-o in decodor. A fost idea lui taica sa facem asa si uite ca a avut dreptate, a disparut baraitul ca prin minune.

De asemenea, mentionez ca am testat acest lucru pe 2 tipuri de TV si a mers: 1 LCD de 81″ si 1 TV cu tub (old style).

Daca va e util … m-as bucura ca macar nu o sa mai fie baraitul ala enervant; daca nu … mai cautati alternative :>

poza (in caz ca va bat cablurile):

Cablul RF pus la Decodor SD Rcs Rds

P.S Recunosc ca nu am incercat cu cablurile RCA (cele de culori diferite). Din moment ce am gasit o solutie, m-am rezumat la ea.

Facebook comments:

3 Responses

  1. Yamasha says:

    RCA-urile de obicei sunt mai bune, daca ai tv vechi poti incerca si cu scart…desi nu recoamd :)

  2. D-Petre says:

    Eu vreau sa scap de zgomotul televizoarelor definitiv asa ca decodorul HD l-am dat inapoi si acum astept sa se strice televizoarele ca sa ma scap si de ele :)

Comentezi !?