România, Ungaria, Austria, Germania şi înapoi

În săptămâna de după nuntă m-am tirat cu Anuţa şi cu BOG-Mobilul/Mort-Mobilul în Germania pentru săptăluna de miere.

Nu voi intra în detalii fiindcă şi aşa nu sunt atât de multe dar în mare vă spun următoarele:

M-am dus ca boieru cu 2 GPS-uri: iGO pe telefon şi NavTeq (al maşinii) neupdatat din 2009. M-am luat când după unu, când după altul iar rezultatul a fost unul catastrofal: întârziere de 3 ore la destinaţie. La întoarcere mi-a pus Undead (my friend unde am mers în Germania) pe telefon iGO Primo care RUPE TOT !!!!

Nimic nu se compară cu mersul pe autostradă: la drumul  spre Germania am fost mai mult decât cuminte dar la întoarcere (fiindcă vroiam să îmi bat propriul record) i-am dat să pută cu maxime: ~170 pe Germania şi 130 pe Austria/Ungaria. Rezultatul a fost unul mulţumitor: când am plecat spre Germania am ajuns la destinaţie în ~13-14 ore iar când m-am întors spre casă am făcut ~ 11 ore.

Pe Ungaria:

Din cauza GPS-urilor am ratat intrarea pe autostradă pe la Debrecen şi m-a dus la dracu în praznic. M-am urcat pe autostradă habar n-am pe unde şi mi-am luat vinetă la prima benzinărie dar înainte să ajung la ea am dat de “Trafic control”. M-am consolat că vine amenda acasă dar din câte am înţeles nu va fi cazul. Asta rămâne să văd.

Drumul a fost lin până la graniţa cu Austria unde am aşteptat o oră juma … zici că am fost în Borş  ;)

Pe Austria:

Nimic neplăcut … din contră am fost fascinat de eolienele lor şi de peisajul ceva mai “cu forme” faţă de câmpiile Ungariei.

[atât vineta pe Ungaria cât şi pe Austria m-au costat undeva pe la 45 lei bucata]

Pe Germania:

Deja era seară când am ajuns la nemţi şi am avut deosebita plăcere să fiu tras pe dreapta de POLIZEI. A fost o experienţă interesantă:

S-au pus pe autostradă în spatele meu şi au rămas acolo vreo 5 – 10km. Eu mergeam cu vreao 120km/h că erau o grămadă de restricţii de viteză pe tronsonul respectiv. Într-un final m-au depăşit şi au activat semnalul luminos de pe plafonul maşinii în care scria să îi urmăresc. Asta am şi făcut până în prima benzinărie unde ne-au controlat. Ne-au întrebat unde mergem; cât stăm; câţi bani avem la noi; ce avem în maşină/ce transportăm; dacă avem arme sau droguri etc.

De cum m-au întrebat de bani mă gândeam că ăştia nu-s poliţişti şi îmi dau în cap dreq … vroiau să vadă de cât mă prăduiesc. Am scăpat repede şi de control şi ne-am văzut de drum.

Toate bune şi frumoase o săptămână plină de bucurii şi bună dispoziţie în Suhl, Germania. Neamţul mi s-a părut politicos absolut peste tot pe unde ne-am dus. Că am mers în restaurante, că am mers la shopping ne întâmpina mereu foarte politicos şi simteai şi pe voce treaba asta. În trafic sunt mai mult decât civilizaţi. Îţi dădeai seama de la o poştă care nu era de-al lor :)

BOG-Mobilul/Mort-Mobilul s-a comportant excelent în cei ~ 2.500 de km parcursi şi nu mi-a cauzat nicio neplăcere. Din păcate eu i-am cauzat puţină durere când pe autostradă fiind (pe Germania) i-a explodat unei dube cauciucu şi l-am cam luat cu partea dreapta-faţă. Are o mică cicatrice de război dar nimic ce nu va trece la următorul răsfăţ acvatic.

O poză vreau neaparat să pun, am pus-o şi pe Facebook. Un şniţel de la mama lui de acasă:

Snitel Germania

Overall a fost o excursie reuşită cu ENORM de multă bună dispoziţie şi distracţie. Poate o repetăm la anul … vedem :D

M-aş vedea locuind acolo. Totul e la un alt nivel.

Facebook comments:

You may also like...

1 Response

  1. Penguin says:

    Igo foloseste hartile celor de la Here(cumparat de la Nokia de producatorii germani BMW,Audi,Mercedes)
    Here maps il gasesti gratuit pe Google Play/App Store.
    Il poti folosi si in offline, poti descarca ce harti vrei.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: