Trafic comparativ Noiembrie 2013 – 2014

În cele ce urmează voi face  o paralelă între traficul din Noiembrie 2013 respectiv Noiembrie 2014;  strict pe parte de accesări de pe Dekstop/Tablete/Telefoane.

Am ales luna Noiembrie fiindcă anul ăsta (aceeaşi lună) mi-am schimbat tema de pe blog cu ajutorul lui Ovi Purdea căruia îi mulţumesc încă o dată. Tema actuală este Metro Pro ce rulează pe framework Genesis. Ca o scurtă trecere în revistă, în ceea ce mă priveşte, framework-ul Genesis este cel mai bun de care am avut parte de când scriu în on-line şi tema Metro Pro este cireaşa de pe tort.

Din cauza ei (a temei) statisticile au urcat enorm pe parte de accesări de pe mobil / tablete / device-uri high-end. Vreau să scot în evidenţă faptul că este crucial să ai o temă care chiar face treabă “under the hood” şi nu doar pe parte vizuală/estetică. Poţi scrie oricât de frumos şi de bine vrei deoarece dacă tema se încarcă aiurea sau dacă omnul nu poate citi articolul comod, din pat de pe tabletă (zic şi eu); a doua oară clar nu mai intră. Eu cel puţin aşa fac. Nu citesc deloc de pe mobil/tabletă site-uri care ştiu că nu sunt optimizate pentru astfel de device-uri.

Acum am făcut un test de viteză pentru blog de pe tools.pingdom.com şi rezultatul a fost un index de sub 1MB + load time de sub 2 secunde:

speedtest mortu.eu

Luând cele de mai sus în considerare, vă prezint mai jos statisticile blogului de pe luna Noiembrie 2013, respectiv Noiembrie 2014 în ceea ce priveşte accesările de pe Mobil/Tabletă/Desktop. Mă bucur să văd faptul că săgeata arată în sus şi mă bucur şi mai mult când văd că au crescut enorm vizitatorii de mobil/tabletă!

Vin statisticile care vorbesc de la sine:

Noiembrie 2013

trafic mortu.eu noiembrie 2013 tablete mobile

vs

Noiembrie 2014

trafic mortu.eu noiembrie 2014 tablete mobile

Facebook comments:

5 Responses

  1. Ovidiu says:

    Deci am avut dreptate cu StudioPress :)

  2. Ovidiu says:

    Full responsive, nu semi responsive, sau ce mai inventeaza unii altii….

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: