Webcare Cosmote // vezi factura fiscala si factura detaliata

Cosmote Webcare e de fapt fostul dar imbunatatitul ebill.cosmote.ro

Am aflat de acest serviciu prin mail pentru ca am avut cont pe fostul ebill si primeam informatii cu privire la factura pe mail. Primul minus (si singurul care il scot in evidenta) a fost ca nu aveam o optiune sa anulez sosirea facturii in posta. Primeam si primesc mesaj ca mi s-a emis factura(cu datele de rigoare) atat prin SMS cat si pe MAIL.

Acest minus vad ca a fost solutionat. Din mailul trimis de ei (o sa vi-l arat ceva mai jos) din momentul in care accesez seciunea de e-bill din cont nu o sa mai imi vina facturi acasa. FELICITARI pentru asta, imi place ! Totusi, daca sunt doritori de facturi in print, puteti solicita lucrul acesta la Relatii Clienti Cosmote aka calea usoara -> apelezi 1234 ca mai apoi sa faci 140. De mentionat, asta daca va e lene sa cititi FAQ-ul de pe webcare PAROLA de la ebill este de fapt ultimele 6 cifre din CNP.

Mailul primit spune asa:

Dorim sa va informam ca s-a emis factura nr. CSE************, in valoare de  *** RON, scadenta la data de 31/08/2011. Codul dumneavoastra de abonat este *.********.Puteti obtine oricand aceste informatii prin trimiterea unui SMS gratuit fara text la numarul 1818 sau prin apel gratuit la oricare dintre numerele gratuite 1234, *100# sau *181#.NOU! Acum puteti accesa gratuit in format electronic factura dvs. cu valoare fiscala, prin portalul Webcare, sectiunea E-Bill, urmand link-ulhttps://webcare.cosmote.ro. In plus, puteti accesa gratuit in format electronic si factura detaliata pentru apelurile dvs.!
Pentru a accesa din portalul Webcare noul serviciu E-Bill, solicita activarea acestuia apeland gratuit Serviciul Relatii cu Clientii, la numarul 1234 sau vizitand magazinele COSMOTE sau ale partenerilor si prima factura fiscala in format electronic va fi disponibila incepand cu urmatoarea data de facturare, iar factura tiparita nu se va mai transmite.
Puteti solicita oricand revenirea la factura tiparita contactand Serviciul Relatii cu Clientii la numarul 1234 sau direct in magazinele COSMOTE si ale partenerilor.NU AVETI NEVOIE DE FACTURA PRINTATA daca achitati:1) la magazinele COSMOTE, GERMANOS, ZAPP, ROMTELECOM, INTERNITY si COSMOS MOBILE
2) bancomatele bancilor: BRD, Transilvania, Garanti Bank si ING Self Bank,  precizand minim codul de client si suma achitata.
3) prin Direct Debit daca aveti cont deschis la Raiffeisen Bank, BCR, Garanti Bank, Banca Transilvania sau Alpha Bank.
4) prin virament bancar, cu orice ordin de plata in unul dintre conturile Cosmote deschise la Raiffeisen Bank, BRD SMCC, Garanti Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Citi Bank si ING Bank, precizand codul de client, numarul facturii si suma.
5) In numerar la sucursalele bancilor BRD, Garanti Bank, Banca Transilvania, CreditCoop, Alpha Bank si ING, precizand minim codul de client si suma achitata.

Informatii detaliate despre modalitatile de plata si locatiile unde se poate efectua plata, se regasesc in portal-ul https://webcare.cosmote.ro, sectiunea eBill, pe site-ul www.cosmote.ro/ihelp sau pe verso-ul primei pagini a facturii Cosmote, sau sunand gratuit la 1234 (din reteaua Cosmote), la 0766.121.234 (apel gratuit de la telefonul dumneavoastra Cosmote sau taxabil din orice retea sau din afara tarii) si la (021) 404.1234 (apel taxabil).

Va multumim

Ce nu inteleg este DE CE nu vad un istoric al facturilor, de ce trebuie sa astept sa se emita urmatoarea factura ca sa vad ceva in ebill ? Aici ma refer atat la factura fiscala cat si la factura detaliata. Oricum e la ei in sistem si nu vad ce ar impiedica sa apara direct acolo.
Un plus il reprezinta datele complete care apar la Contul meu-> informatii personale. Aici vad ce abonament am, ce inseamna acest abonament dpdv al minutelor incluse in retea/minute nationale + sms-uri incluse in retea. De asemenea vad si cu cat sunt taxat daca sun in alte retele dupa ce imi expira minutele nationale. Incerc sa evit lucrul acesta pentru ca din cate vad preturile sunt usor piperate, si aici fac paralela cu rds :). Ce nu inteleg e daca tariful care apare acolo include sau nu tva … nu e mentionat nicaieri.
Daca aveti 2 abonamente pe acelasi nume, asa cum am eu, puteti sa selectati pentru ce nr de telefon doriti informatii DAR din cate observ aceasta optiune e valabila doar DUPA ce te loghezi in ebill. In partea de sus o sa ai numarul tau de telefon intr-un drop-box si daca dai pe el, ai posibilitatea sa selectezi al doilea numar.
Per ansamblu e ok, ma bucur ca au lansat o versiune mai imbunatatita si mai user-friendly. Cred ca un incepator in ale internetului s-ar descurca destul de bine, avand in vedere ca toate detaliile sunt pe o bara, fix in mijloc -> “Contul meu” “Date cost” “Info cost” “Servicii” “e-Bill” “Ajutor” “Cosmote pentru tine”.

Facebook comments:

14 Responses

 1. piticu says:

  eu nici nu stiam de serviciul asta :))

 2. Bujenita Sanda says:

  Am abonamentul din data de 22.08.2011 si as vrea sa vad factura inainte de a plati.

 3. ioana says:

  cum pot vedea istorcul unei luni in urma?

 4. teglas isai says:

  cum pot plati factura direct pe net?

 5. foca valeriu says:

  as vre sa vina factura online

 6. doina bustihan says:

  am abonament din 3 -12 -2012 la cosmote si vreau sa vad convorbirile sa stiu cat platesc.va multumesc

 7. LUNGU MIHAI says:

  Cum pot plati factura online ? Lunile trecute am putut dar acum nu mai gasesc formularul de plata .Unde sa intru ca am incercat toate siti-urile cu cosmote si nu am gasit , eu am abonament de 8 eur iar aici apare formular de plata cartela si pentru alta persoana.

 8. miri says:

  De pe cartela se pot afla convorbirile?

 9. cristi andrei says:

  Salut, știe cineva dacă se regăsește undeva în istoric date privind navigarea pe internet? Ora la care s-au accesat paginile și eventual paginile?

Comentezi !?