WordPress – Cum sa modifici “Leave a reply”

De ați ști cât mi-am bătut capul ca să îi dau de cap …

IMPORTANT e că am reușit și FĂRĂ să instalez plugin.

În cazuri IZOLATE, anumite lucruri chiar nu le poți schimba în tema WordPress și trebuie să cauți pe net TWEAKS care să te ajute. Dacă nici alea nu te ajută, ai dat de dracu’.

De exemplu, eu am tema CANVAS de la Woothemes și nu voia nici în ruptu’ capului să mă lase să modific acel “Leave a Reply” de pe single-page (adică atunci când dați click să citiți doar un articol, în partea de jos deasupra secțiunii de comentarii). Logica te duce să cauți în single.php sau comments.php, dar când afli că de fapt ăștia au pus să apară automat în funcție de ce limbă ai setată la WordPress ce mai faci? Pai simplu: EDITEZI fisierul de limbă.

Am căutat de m-am spart UNDE naiba e acel fișier en_US (în cazul meu WordPress-ul e în limba engleză), dar m-am lăsat păgubaș. Așa că mi-am setat blogul să ruleze pe en_GB (dap… engleza din Marea Britanie care oricum nu diferă față de engleza americană… cel puțin nu aici în WordPress). Teoretic, fisierul trebuia să fie in wp-content/languages, dar eu nici nu am un asemenea fișier.

HAI SĂ ÎNCEPEM!!!!
– se aplică și altor funcții care au fost puse direct din fișieru de limbă.

1. Downloadăm WordPress în limba engleză (Marea Britanie)

2. Dezarhivezi fișierul și intri pe wordpress/wp-content/languages -> copiaza tot conținutul într-un folder pe calculator și îl vei numi cum dorești.

3. Fișierul care ne interesează este en_GB.po, dar fiindcă vom edita fișierul, avem nevoie de un editor pentru extensia .po așa că vom DOWNLOADA POEDIT

4. După ce ai instalat POEDIT, intri în el și dai OPEN, cauți folderul unde ai copiat fișierele de mai sus și selectezi en_GB si dai OPEN.

5. Acum apeși ctrl+f și scrii: Leave a reply după care dai ENTER. Vei găsi 2 și le luăm pe rând. CLICK pe prima și jos la “Translation” scrii ce vrei, eu am pus “Lasă un comentariu”; la fel faceți și la a doua. După ce ați terminat, apăsați sus pe SAVE.

poedit - modify leave a reply

6. Intrați pe FTP la voi in /wp-content și dacă nu aveți folderul “languages”, îl creați după care copiați toate acele fișiere în el.

7. În root la voi pe FTP downlodați fișierul wp-config.php

8. Editați fișierul cu ce doriți (eu am ales NOTEPAD) și vă interesează linia: define(‘WPLANG’, ”); pe care o veți modifica să arate așa: define(‘WPLANG’, ‘en_GB’); //practic doar am setat limba en_GB și fișierele fiind deja la voi pe FTP in folderul /languages din wp-content le va folosi pe acelea!

wp-config edit language

9. Salvați modificarea in wp-config.php și urcați-l înapoi pe FTP in /root (unde vă e instalat WordPress-ul)

GATA.

Facebook comments:

3 Responses

 1. InterS says:

  Toata chestia asta dura mult mai putin daca aveai un firebug si total commander.
  Cautai exact expresia aia de la “leave a reply”.
  Si cu total commander unde ai wp descarcat poti cauta in fisiere as in sa cauti acea expresie sa vezi in care fisier din tema/wp apare. si gata il gaseai direct :D

  • Mortu says:

   Firebug e mama și tata editărilor dar degeaba în cazul de față. Am văzut unde era pus și când am mers pe fișieru cu pricina IOX … nici vorba de “Leave a reply” ci doar de o legatura directa cu fișieru de limbă.
   De exemplu, am găsiv div-ul corect dar nici vorba să fie în el “Leave a reply”:

   div id respond-title

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: