Acoperire internet rural&urban Telekom, RCS&RDS şi UPC

Răposatul Romtelecom actualul Telekom Romania Communication a avut la finele anului trecut o acoperire de peste 91% din populaţia României în timp ce RCS&RDS a avut o acoperire de 62% iar UPC o acoperire de 48%.

Rural vs Urban

Telekom Romania Communications (impreuna cu Nextgen Communications – n.a firma de cablu a Telekom) deţine reţeaua cu cea mai mare acoperire, fiind prezentă în cea mai mare parte a României, în timp ce RCS & RDS şi UPC România se concentrează pe zonele urbane.

Datele de piaţă arăta că societatea Telekom Romania Communications furniza servicii în toate localităţile urbane, în timp ce RCS & RDS acoperea localităţi care reprezentau 98% din populaţia urbana, iar UPC România îşi desfăşura activitatea în localităţi care însumau 88% din populaţia urbană.

Telekom este lider de piaţă în mediul RURAL iar RCS&RDS este lider de piaţă în mediul URBAN!

Telekom Romania Communications este furnizor operaţional în cele mai multe localităţi rurale, acoperind 83% din populaţia din mediul rural în anul 2014, faţă de 42% în anul 2008.

RCS & RDS acoperea aproape 25% din populatia aferenta mediului rural in 2014, comparativ cu 7% in 2008.

UPC Romania furniza servicii de acces în bandă largă pentru 7% din populaţia din mediul rural în 2014, în 2008 furnizând servicii pentru doar 0,003% din populaţia din mediul rural.

Cotele de piaţa ale principalilor operatori diferă considerabil în zonele urbane faţă de cele rurale. În timp ce, în mediul urban, RCS & RDS deţinea o cotă de piaţă mult mai mare faţă de Telekom România Communications şi UPC Romania, operatorul fost monopolist este lider de piata in mediul rural.

ANCOM subliniază că “piaţa nu este stabilă, ci înregistrează o fluctuaţie a cotelor de piaţă în timp şi creşteri semnificative pentru fiecare dintre operatorii importanţi, România fiind caracterizată prin cel mai ridicat grad de concurenţă la nivel de infrastructuri, comparativ cu situaţia din celelalte state membre ale Uniunii Europene, cu un număr de peste 750 furnizori de servicii de acces la internet in bandă largă la puncte fixe în anul 2014.

sursă ştire+foto hotnews.ro

Facebook comments:

You may also like...

3 Responses

 1. razvan says:

  diferenta este facuta si infrastructura. eu in bucuresti am fibra optica pana in modemul din casa. UPC inca se zbate cu coaxial iar telekom are in mare parte cablu UTP.

  de asta fiber 200 la rds e mai mare ca acelasi abonament la concurenta, de exemplu.

 2. razvan says:

  si de infrastructura*

 3. Daniel says:

  …din păcate niciunul dintre cei mari jucatori menționați nu este capabil sa răspundă pozitiv in 2015 unei solicitări de abonament business in zona șoselei de centura a Bucureștiului, Măgurele.
  Este evident ca sunt zeci, poate sute de firme care ar putea fi conectate, însă răspunsul invariabil a fost “nu exista infrastructura si investiția ar fi de ~15.000eur… Doar dacă sunteți dispuși sa plătiți Dvs., eventual mai identificați si alți Clienti interesați”. No comment!

  Cu mențiunea ca din curtea solicitantului se văd la o distanța ușor accesibila si stâlpii “de medie” si cei ai Romtelecom.

  Iar dacă serviciul Clienti al RDS si cel al UPC funcționează civilizat, la Telekom e aproape imposibil sa obtii informații clare si utile.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: