4 lectii importante de management

“Lectiile” le-am extras de pe o prezentare powerpoint aflata la mine in PC de ceva vreme. Acum am hotarat sa fac curat la sectiunea funny si am pus cateva deoparte pentru ca sunt ideale pentru articole aici pe blogos meos. Hai sa le vedem:

1. O pasare sta lejer in copac, la un moment dat apare un iepure si ii spune “pot sa stau si eu aici cu tine toata ziua si sa nu fac nimic?” pasarea ii raspunde: sigur ca da ! La un moment dat apare un tigru si mananca iepurele. Morala: Pentru a sta, si a nu face nimic, trebuie sa stai foarte foarte sus

2. Un cocos sta la baza unui copac, dorindu-si sa ajunga pe ultima creanga. Vine o vaca si ii sugereaza cocosului sa ciuguleasca din balega pentru ca ea contine multe elemente nutritive. Ciuguleste cocosul din balega si ajunge pe prima creanga; Dupa 3 zile de ciugulit ajunge pe la a doua creanga si intr-un final dupa o saptamana de mancat balega ajunge in varf dupa care un vanator il impusca. Morala: Mancatul de rahat te poate aduce in varf, dar nu te va mentine acolo

3. Cand a fost conceput prima data corpul, toate partile voiau sa fie SEF. Creierul spunea :, “Eu trebuie sa fiu SEF, deoarece controlez toate reactiile si functiile corpului”. Picioarele spuneau, “Noi trebuie sa fim SEF, deoarece noi transportam creierul si-l ducem unde vrea sa mearga”. Mainile spuneau: “Noi ar trebui sa fim SEF, deoarece noi facem toata treaba si castigam toti banii”. Si tot asa mai departe cu inima, plamanii si ochii pana cand, in cele din urma, a vorbit si fundul. Toate celelalte parti radeau la ideea ca fundul sa fie SEF. Asa ca fundul intra in greva, inchizandu-se si refuzand sa mai lucreze. Dupa catva timp, ochii incepura sa priveasca crucis, mainile sa stranga pumnii, picioarele sa tremure, inima si plamanii sa intre in panica si creierul sa devina nervos. In cele din urma, toate partile hotarara ca fundul trebuia sa fie SEF, se supuse la vot si se aproba. Astfel, toate celelalte parti faceau toata munca, in timp ce SEFUL statea toata ziua si facea un rahat! Morala: Nu iti trebuie creier pentru a fi sef – orice fund poate fi.

4. O pasare s-a ratacit si a fost prinsa de iarna. Era atat de frig incat pasarea inghetase si cazuse jos. Intre timp venii o vaca si se balegă pe ea, acoperind-o. De la caldura balegii, pasarea dezghetase si reveni la viata. Era atat de fericita incat a inceput sa cante. O pisica trecand prin zona, a auzit-o cantand si s-a apropiat ca sa cerceteze situatia. A vazut pasarea, a dezgropat-o din balega si a inghitit-o !

Morala #1: Nu oricine te baga in rahat iti este dusman.

Morala #2: Nu oricine te scoate din rahat iti este prieten.

Morala #3: Cand esti bagat in rahat, e bine sa iti tii gura !

Cand a fost conceput prima data corpul, toate partile voiau sa fie SEF. Creierul

Spunea :, “Eu trebuie sa fiu SEF, deoarece controlez toate reactiile si functiile

corpului”. Picioarele spuneau, “Noi trebuie sa fim SEF, deoarece noi transportam

creierul si-l ducem unde vrea sa mearga”. Mainile spuneau: “Noi ar trebui sa fim

SEF, deoarece noi facem toata treaba si castigam toti banii”.Si tot asa mai depar

te cu inima, plamanii si ochii pana cand, in cele din urma, a vorbit si fundul. Toate

celelalte parti radeau la ideea ca fundul sa fie SEF. Asa ca fundul intra in greva,

inchizandu-se si refuzand sa mai lucreze. Dupa catva timp, ochii incepura sa

priveasca crucis, mainile sa stranga pumnii, picioarele sa tremure, inima si plamanii

sa intre in panica si creierul sa devina nervos. In cele din urma, toate partile

hotarara ca fundul trebuia sa fie SEF, se supuse la vot si se aproba. Astfel, toate

celelalte parti faceau toata munca, in timp ce SEFUL statea toata ziua si facea

un rahat!

Facebook comments:

You may also like...

1 Response

  1. Manuel says:

    The Ultimate Guide To Management. Asa tre sa se numeasca lectiile astea de morala. De aia nu am ajuns sus pentru nu am vrut sa manac mizeriile altora? Cred ca din cauza aia.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: