Cum activezi internetul pe mobil pe Cosmote si DIGI si care e diferenta dintre ele?

Netul se seteaza extrem de simplu la ambele:

– la DIGI – pui la APN internet si te-ai scos

– la Cosmote pui la APN broadband si merge

Am net de la ambele si sunt multumit de ambele, am sa detaliez in cele ce urmeaza experienta mea cu cele 2 companii. RDS am vazut ca sta prost la capitolul semnal in unele zone pe cand pe COSMOTE aveam full. Din punct de vedere al vitezei nu am probleme cu niciun operator ambii sunt in sfera aia de 3-4Mbps parca Cosmote poate sa scoata ceva mai mult. Diferenta mai e si pretul fiindca:

COSMOTE – am ab. Cosmote Experience de 10.53 euro pt ca mi-am luat si Samsung Galaxy S de la ei la 1.000RON in care am inclus pe langa 500 min/mesaje in cosmote si 50 nationale – 500 mb trafic de date. Din cate am inteles de la relatii clienti, sunt tarifat cu 0.0029 euro fara TVA pentru fiecare mega downlodat. — Mai bine mi-l opreau sincer, daca depaseam fiindca nu prea imi convine sa fiu tarifat in plus … cui i-ar conveni?

DIGI – am ab. de 2 euro de unde mi-am luat un ZTE F101 tot la 2 euro care e la maicamea :-) pot sa vorbesc NELIMITAT in reteaua DIGI Tel fix/mobil la fel ca si mesajele, iar planul tarifar e ASTA. Viteza poate sa varieze pana in 7.2 Mbps cu trafic nelimitat. Mentiunea e ca daca depsesc 5GB mi se limiteaza viteza pe download 128kbps si upload 64kbps NU platesc nimic in plus … ca la Cosmote.

Ca si un exemplu, am facut 2 teste de viteza la un interval de ~ 2 minute unul de altul si testul a aratat asa:

– pe Cosmote am prins 4.296kbps DOWNLOAD si 1.713kbps UPLOAD // ce-i drept pingul e de 160ms. Testul a fost facut pe aplicatia pt android a celor de la speedtest.net pe serverul BAIA MARE:

– pe DIGI 3.152kbps DOWNLOAD si 375kbps pe UPLOAD // pingul e de 176ms. Serverul unde a fost facut e Cluj-Napoca:

In ceea ce priveste relatii clienti, pot spune ca DIGI are o bila rosie pentru ca cel mult iti spune sa alegi limba, dupa care esti preluat de operator, pe cand la COSMOTE m-am pierdut sincer in meniul robotelului. Foarte greu am reusit sa dau de un operator si vad ca de ceva timp au schimbat si ei cate ceva la robotel fiindca eu am abonament si ca sa vorbesc cu un operator pana acum faceam asa: sunam la 1234 si faceam 140 sa discut direct // acum am format 1234 si 151 – parca e ceva legat de net dar important e ca vorbesti cu cineva de acolo care te ajuta.

Daca ar fi sa aleg intre cele 2, as alege DIGI pentru traficul nelimitat de date. Daca ar avea semnalul lui COSMOTE, cred ca nimeni nu si-ar mai face ab. la Cosmo … parerea mea.

VOI folositi net pe mobil?

De ce?

Sunteti multumiti?

Facebook comments:

11 Responses

 1. mvphotomag says:

  Eu am un digi mobil si pot sa spun ca isi face treaba destul de bine.Mai am probleme din cand in cand cu viteza dar in rest sunt multumit de el.
  Te salut!

 2. Ovi says:

  Digi forever. Vodafone m-a dezamagit, Orange la fel. Ma refer la net! Lavoce, digi forever

 3. Ciprian says:

  aceeasi solutie (digi+cosmote) pt internet pe mobil, o am si eu. in campania redescoperaromania.ro am folosit in mediul urban digi-ul iar prin munti, vai si alte catune uitate de lume, cosmote.

  • Mortu says:

   @Ciprian – la cosmote cat platesti ab. de date?

   • Ciprian says:

    habar nu am exact, cred ca tot vreo 10-11 E. in vara a trebuit sa prelungesc abonamentul si am ales unul care are vreo 50mb pe luna trafic.

 4. eSorin says:

  eu am internet de la orange inca de cand exista oferta wap unlimited.acum ca au scos optiunea de wap unlimited , platesc 5 euro pe o oferta orange young in care am trafic nelimitat pe facebook si yahoo mail/messenger plus 250 mb trafic pentru alte site-uri.informatia ta este utila si e bine de stiut insa nu m-as incurca in veci nici cu digi nici cu cosmote.parerea mea..

 5. Alin says:

  L-am facut si eu pe iphone 3G abonament la orange.
  pe serverul din Cluj ping 300 ms
  Download: 1964 kbps
  Upload: 296 kbps
  La o alta incercare:
  pe serverul din Oradea ping 354 ms :|
  Download: 2758 kbbps
  Upload: 148 kbbps
  La o alta incercare:
  pe serverul din Oradea ping 322 ms :|
  Download: 1790 kbps
  Upload: 322 kbps

 6. cristina says:

  am si eu o intrebare.. la cosmote tariful ala de 0.0029 euro se aplica atunci cand depasesti cei 500 mb din abonament ?

 7. cristina says:

  a si.. cum ti-ai activat mai exact internetul pe mobil? adica de unde ai luat setarile?

  ps : scuze daca sunt penibile intrebarile mele dar nu prea ma pricep..

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: