Eu zic: Capitala Verde a Romaniei e….

ORADEA!

Sunt obiectivo-subiectiv si va spun si logica mea (am fost in aproape toate orasele Romaniei):

Dat fiind faptul ca traiesc in OradeaNopolis cunosc aspectele bune/rele ale orasului. Din fericire si … evident ca din perspectiva mea punctele bune le lasa in ceata pe cele rele. Proiectele din trecut / prezent ne-au schimbat radical orasul.

Printre altele avem:

– Parcul Dendrologic (cel de la cetatea Oradea) … care a devenit un fel de focar pentru tinerii casatoriti (ca sa-si faca poze de neuitat) si nu numai …

– Proiectul care va schimba cum arata in prezent Dealul Ciuperca te lasa masca … CLICK AICI ca sa vezi pe site-ul primariei.

– Parcul 1 Decembrie unde avem Statuia Ostasului Necunoscut + 2 minunate fantani arteziene (pe langa altele) // ca fapt divers aici s-a tinut o parte din Editia 2011 a Toamnei Oradene!

– Parcul Olosig … cred ca a fost o investitie de laudat avand in vedere ce a fost acolo amu`s cativa ani :) … cine stie, stie!

– Promenada de pe Malul Crisului Repede care inca e in constructie in unele locuri (de laudat ca merg de-a lungul Crisului … joggingul e in floare pe acolo :-] )

– mini parcuri in fiecare cartier + locuri de joaca si multe altele

– lista poate continua dar daca v-am facut curiosi va invit in metropola :-) SAU daca sunteti rezidenti … poate ma completati :-)

Fiind tot in sfera “verde” trebuie sa scot in evidenta si campaniile DEEE ale Primariei care sunt destul de dese si laudabile. Prin DEEE se intelege Deseuri de Echipamente Electrice si Electrocasnice iar campania se vrea a fi o reciclare a echipamentelor care fie nu mai functioneaza, fie sunt vechi/stricate. Ele sunt depozitate in containere special amenajate in fiecare cartier.

Oradea e verde!

AH, ador poza asta asa ca am inserat-o in articol (ianuarie 2012 in Oradea):

Check this out: umbrelaverde.ro

Facebook comments:

You may also like...

4 Responses

  1. Phidas says:

    Lasa, lasa… la vara Bucurestiul va fi santierul Romaniei.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: