Gata cu fumatul în spaţiile închise

Cu greu m-am abţinut să nu postez pe tema asta dar sincer am aşteptat să fie totul clar şi oficial.

Acum că Legea anti-fumat a fost declarată CONSTITUŢIONALĂ de Curtea Constituţională a României nu îmi rămânde decât să mă bucur.

Să ne înţelegem: EU SUNT NEFUMĂTOR!

Mereu am fost nemulţumit de ieşirile în oraş (atât restauranturi, baruri cât şi spaţii destinate jocurilor) care se încheiau 99% la fel: ajuns acasă, până şi chiloţii îmi miroseau a fum de ţigară. Nu mi s-a părut normal atunci, nu mi se pare acum şi mă bucur că în curând acest fenomen va înceta. Spun “în curând” pentru că legea intră în vigoare după 45 de zile de la publicarea ei în monitorul oficial. Şi să ştiţi că degeaba sunt zone pentru fumători şi nefumători că tot aceeaşi sulă cu pălărie e. Fie aparatele de aer condiţionat nu fac faţă cum trebuie, fie despărţitorul era un simplu paravan. Dacă vroiam să fiu în jurul fumului mergeam la CET.

Fumat

Să băgăm la cap şi ce înseamnă legea asta:

Potrivit noii legi, “prin spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”. Cu alte cuvinte, legea ar urma să se aplice pe orice proprietate și nu va permite nici măcar fumatul în clădirile deținute de un club care permite accesul în clădire doar propriilor membri, proiectul precizând că el se aplică “indiferent de dreptul de acces”. cf. profit.ro

sursă poză + ştire profit.ro

Facebook comments:

2 Responses

 1. LeNoR says:

  Eu sunt fumator, ce sa fac :))

  Oricum in foarte mare parte sunt de acord cu legea chiar daca sunt fumator. In anumite locatii chiar e ok sa nu se mai fumeze, gen restaurante si alte spatii de genul respectiv. In oras fumez de regula cand ies la o cafenea si cam atat, iar asta o sa fie o problema pentru mine :))

  In fine legea asta are si parti bune, dar si parti rele si o sa spun de ce. In decembrie am fost in Barcelona, un oras unde fumatul este interzis in spatiile publice inchise si evident nimeni nu fumeaza in interior. Insa aproape fiecare local si restaurant are terasa amenajata si acolo se putea fuma. Plus toata lumea fuma pe strazi, da fuma in stil mare nu asa. Nu cred ca era trotuar unde sa nu vezi un chistoc pe jos.

  Probabil asa o sa se intample si la noi, o sa vedem tot mai des lumea fumand pe strada si probabil pe terase. Deci asta ar fi reversul medaliei. Practic s-au scos fumatorii afara.

 2. Dan says:

  Nu sunt fumator insa consider legea profund discriminatorie. Suntem insa un popor umil si din servilism maxim, ca sa facem pe plac UE, am preluat de la ei legea asta cretina.Este impotriva oricaror percepte sa discriminezi o comunitate, fie ea si de fumatori. In plus, a interveni asupra activitatilor care se desfasoara intr-un club privat unde membrii comsimt sa fumeze, sa bea cafea si/sau alcool sau sa stea in cap, daca au chef, este absolut scandalos!!! Prin extensie, si pe mine ma deranjeaza nespalatii care se suie vara in tramvaie si put de iti taie respiratia, de iti vine sa vomiti. Nu am auzit insa de nicio initiativa legislativa impotriva accesului nespalatilor in mijloacele de transport in comun. Apropo de sensibilitatea la mirosul de tutun…

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: