Lucruri care nu le stiai despre vise

Visul …. probabil te gandesti la INCEPTION direct, cel putin, acum, eu asta fac. Ceea ce pot spune despre vise este ca reprezinta o ENIGMA totala, imi pare rau ca nu imi dau seama cand visez ca atunci as putea face niste lucruri care nu le-as regreta pentru ca stiu ca de indata ce ma trezesc raman cu satisfactie personala :-) . Pentru mine ar fi mai mult decat suficient. Cert este ca si atunci cand visezi ca zbori, tie ti se pare real si NU iti dai seama ca visezi. Cel putin mie nu mi s-a intamplat NICIODATA ca sa imi dau seama ca de fapt … VISEZ, nu am nici un control asupra viselor.

Acum, in legatura cu articolul care l-am citit despre vise, am descoperit doar lucruri interesante. Articolul poate fi citit integral aici.

Visele te pot ajuta sa inveti. Cercetatorii de la Harvard Medical spun ca daca ai un test greu sau un interviu pentru job si te culci devreme te vei simti mult mai sigur pe tine, vei avea capacitatea de a rezolva problemele pentru ca, sustin ei, prin vise se proceseaza informatia si logic: cu cat dormi mai mult -> cu atat e mai relaxat creierul -> cu atat procesezi mai mult -> cu atat stii mai mult.

Cel mai comun vis ? Sotia/prietena te inseala ! Conform lui Lauri Quinn Loewenberg (expert in vise) cel mai comun vis e atunci cand partenerul/a te inseala. Lucrul acesta vine de la o realitate foarte simpla: ne este frica sa nu ramanem singuri.

Poti sa ai mai multe vise, chiar si o duzina intr-o noapte. Dupa spusele aceleiasi Loewenberg se pare ca putem avea si 12 vise pe noapte, cele din inceput au o durata mai scurta, pe parcurs visele se “lungesc” dpdv al duratei.

Ai putea sa mai zabovesti intr-un vis dupa ce te-ai trezit. Se pare ca daca ai visat ceva atat de frumos incat doresti sa resimti clipele, atipesti din nou in pozitia in care ai deschis ochii si poti “re-visa” :)

Chiar si visele ciudate pot fi interpretate. Visele, au de cele mai multe ori legatura cu trairile noastre de zi cu zi, deci totul este interpretabil. ( la fel ca religia :-) )

Daca iti amintesti, visele pot fi o modalitate de a-ti aduce aminte de ceva. Ai avut un cosmar care se tot repeta? Incearca sa-i afli sursa si vei gasi o modalitate de a trece peste el.

Poti sa-ti controlezi visele. Se pare totusi ca este posibil sa iti controlezi visele, insa nu orice persoana poate sa faca lucrul acesta.

Nu trebuie neaparat sa dormi, ca sa visezi. Aparent, poti visa si cu ochii deschisi, de exemplu cand esti la munca. Prima etapa ar fi sa te gandesti la visul pe care l-ai avut ultima oara explica Dr. Bulkeley, lucrul acesta iti activeaza imaginatia.

Ce vreau eu ?

VREAU SA IMI POT CONTROLA VISELE !

apropo, sursa pozei e ballet.co.uk

Facebook comments:

1 Response

  1. sebi says:

    Eu mi le pot controla,desi visez foarte rar:(
    Oricum e o experienta foarte interesanta si placuta

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: