modificarea art.84 din Legea nr.296/2004 privind Codul consumului

Cu siguranta stiti mult mediatizata lege asupra modificarii clauzelor abuzive din contractele incheiate intre  comercianti si consumator. Cu alte cuvinte, nu prea se mai ia in considerare punctul “REZILIERE” din contract, clientul putand rezilia contractul oricand doreste, nemafiind legat o perioada minima determinata de respectivul contract .

Modificarea cu pricina o puteti downloda prin CLICK AICI , sursa este site-ul oficial al camerei deputatilor www.cdep.ro

Legea a fost publicata in monitorul oficial pe data de 19.07.2010 , a intrat in vigoare cu 3 zile mai tarziu.

Ei bine, aceasta lege nu poate fi aplicata retroactiv, adica daca ai incheiat contractul inainte de data intrarii in vigoare a legii, se respecta clauzele de reziliere aferente contractului pe care l-ai semnat. Doar contractele care au fost semnate dupa data intrarii in vigoare a legii se supun legii.

Voi ce credeti despre aceasta lege ?
Credeti ca vor disparea promotiile?

Ca si client, ma bucur ca exista si ma pot folosi de ea, insa nu o consider o unealta de amenintare impotriva contractorului. Cei care vor folosi legea drept o unealta de intimidare “o au mica”. Daca tu nu esti multumit de un serviciu, il reziliezi si mergi in alta parte, cel putin asa ar fi logic si moral, dar in RO nu va fi niciodata asa. Trebuie sa te dai in spectacol si sa te bati cu pumnii in piept sa arati “cine mi`s io”. Cu alte cuvinte, daca mergi intr-un camping si nu iti place locul ramas ce faci ? Mergi tata in alta parte ca daca stai acolo si faci pe grozavu iti irosesti timpul, altii nu se vor ridica sa stai tu, aia categoric.

Facebook comments:

You may also like...

5 Responses

 1. Chs says:

  hhmm…buna sau nu mai ramane de vazut.. oricum.. de exemplu in cazul operatorilor de telefonie O-ge,V-ne,C-te su siguranta preturile telefoanelor care erau la oferta vor urca.. ceea ce reprezinta un mic dezavantaj pentru clineti..

 2. joe says:

  Ce prostie imensa…pai daca nu se aplica virgula masii contractelor deja facute, ce rost mai are?

 3. gaby says:

  este o mare prostie… de ce?pt ca cei mai multi utilizatori de telefonie mobila opteaza mai nou pt cartele reincarcabile si nu abonamente. deci, cui ii va mai folosi aceasta modificare de lege!?!?!?noi, cei care am semnat contracte de abonamente pana la data intrarii in vigoare a acestei legi si vrem rezilierea acestora, ce facem??? ce lege va veni de partea noastra????

 4. Mortu says:

  sti vreo lege care chiar vine in ajutorul consumatorului 100% ?

  din pacate nu, si imi pare rau.

 5. Irinel says:

  In ianuarie 2010 ,cei de la Vodafone m-au sunat pentru a-mi prelungi contractul ,am acceptat prelungirea iar acum doresc rezilierea lui iar ei ma tot ameninta ca daca doresc sa reziliez contractul trebuie sa platesc 150 euro pentru reziliere ceea ce nu mi se pare corect.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: