Spitalul Județean Oradea – medic plictisit / eu zgâriat pe ochi

Menționez că articolul acesta este un GUEST-POST al unui bun prieten de-al meu. Dorea să își spună povestea în online și eu sunt doar o punte de comunicare.

Începem:

În data de 28.07.2013 a fost o căldură de secau râurile și lenevind pe acasă, jucându-mă cu animalul meu de companie, dintr-o neatenție a ajuns să mă zgârie pe ochi. Nu mă refer la ploaie, ci chiar la globul ocular. Am mers repede să mă spăl și nu am mai văzut bine (vedeam ca prin sticlă mată și curgea sânge). Norocul a fost că zgârietura era cu mult sub retină.

Am luat taxi-ul până la Spitalul Județean Oradea, unde am dat de un medic rezident la care i se fâlfâia de toți din jurul lui. Până să ajung la spital, vederea începea să revină, dar foarte puțin. Medicului şi asistentelor nici că le păsa că nu văd bine după ce le-am povestit ce s-a întâmplat. Lipsit de chef, doctorul mi-a răspuns flegmatic că îmi va prescrie anti-tetanus. Mi-au zis că în spital nu au de ceva vreme anti-tetanus și că va trebui să îmi cumpăr eu, și după ce îl cumpăr trebuie să revin la ei să îmi facă injecția. Am întrebat dacă nu îmi dă ceva tratament pentru ochi și mi-a zis că doar după ce revin cu anti-tetanos-ul discutăm despre tratament.

Am ieșit din spital și m-am dus la prima farmacie (cea de lângă spital), dar nici ei nu aveau anti-tetanus. Farmacistul spunea că în România nu s-a mai adus vaccinul de ceva vreme. Am vrut să mai încerc și la alte farmacii din zonă, dar fiind duminică, după ora 18:00 erau deja închise. Am scos telefonul și am început să caut pe net farmacii și date de contact. Am sunat la câteva și răspunsul a fost același: “nu s-a mai adus de ceva vreme vaccinul și singura sursă ar fi Ungaria”

Am sunat 2-3 prieteni să îi întreb dacă au idee de unde să fac rost de vaccin și unul din ei era chiar în Ungaria (lângă Budapesta), dar cei de acolo au zis că nu eliberează fără rețetă.

M-am întors la spital să le zic tot ce am făcut și că rezultatul e 0 (zero). L-am rugat pe doctor să îmi scrie și ceva substanță activă (în cazul în care în Ungaria era un alt nume), dar cum mi-am terminat propoziția deja era revoltat și a spus că cei din farmacii nu știu nimic. Există o posibilitate ca el să nu știe ce e o substanță activă sau efectiv nu voia să o treacă pe prescripție și evident că nu a scris-o. Mi-au prescris ceva tratament (picături în ochi și antibiotic), 3 chestii pe care trebuia să le cumpăr dintre care 2 nu se mai importau (tipic românesc… prescriu ceva ce nu se poate cumpăra).

Între timp, un prieten a tot întrebat în stânga și în dreapta pe oameni ce lucrează în domeniul farmaceutic unde aș putea găsi vaccinul + ce mi-a prescris medicul. Ca noroc, dintre cele 2 medicamente am reușit să procur unul. În cele din urmă am avut noroc cu medicul de familie al mătușii, care cel mai probabil a mers în Ungaria și avea pe stoc vaccinul de care aveam nevoie. Am fost la el și m-a costat 30 de RON. Menționez că în farmacii e peste 60RON, dacă nu mă înșel.

Cam asta a fost aventura mea.

În concluzie sunt extrem de nemulțumit de medicul care m-a primit la Spitalul Județean Oradea. Dacă e plictisit, l-aş sfătui să numere cuie și să lase în locul lui un om care își dă interesul în a ajuta oameni.

———————————-

Acum că s-a terminat povestea prietenului meu aș dori să îi adresez o frază Medicului: “Jurământul lui Hippocrate îți spune ceva?

Apropo, dacă cineva din conducerea spitalului e interesat de identitatea acestui medic îmi puteți scrie pe adresa de CONTACTa blogului și cu siguranță prietenul meu vă va spune exact ora când a fost și cum arăta respectivul doctor.

Facebook comments:

4 Responses

  1. Alin Cristea says:

    conculize

  2. Tor Sebastian says:

    “un om care își dă intereul în a ajuta oameni”

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: