Stiinta Azi

Mentionez ca voi participa cu acest articol la concursul de pe Blogatu.ro . Tema este : Parerea mea sincera despre Stiinta Azi.

Accesand prima oara site-ul de la Blogatu pot spune ca mai subiectiv decat voi fi in postul asta nu pot fi. Ca o prima impresie despre site : ingramadit si nu sunt scoase in evidenta lucrurile cu adevarat importante, lucruri ce ar trebui sa defineasca un site. De ce spun asta ?

Ei bine :

– In primul rand eu nu stiu unde am intrat. Ce este StiintaAzi ? Eu am intrat pe un site unde in partea de sus sunt intampinat de Adsense, sa donez prin Paypal, si niste poze care duc la alte link-uri de pe site + facebook. Partea dreapta+stanga sus trebuie regandita total. Butonul acela de Facebook trebuie sa dispara si sa puna pluginul FB de unde vezi cati sunt fani si sa se poata da LIKE direct de pe site. Daca sunt interesati de mai multe vor da click si vor fi redirectionati direct pe pagina de profil. Sa puneti mare accent pe FaceBook, probabil inca nu realizati insa va fi un FOARTE MARE + pentru site. Poza unde e scris FORUM sa dispara de asemenea, aici trebuie BUTOANE bine definite care SA IASA IN EVIDENTA si sa ne intampine inca din header. Cand intru pe un site, ma intereseaza CE SUBIECT TRATEAZA, CUM ARATA, CE CONTINE. Va trebuie butoane cu “Prima pagina” “Ce este Stiinta Azi”(aici puteti sa scrieti si despre voi daca nu vreti un buton separat gen “Cine suntem noi/Contribuitori etc etc”) “Forum” “Contact”. Acestea sunt esentiale. Pe partea stanga de exemplu sa se inceapa cu categoriile mari, categoriile pe care ati gandit ca se va axa site-ul. Dupa aceea in jos puteti pune chiar orice tip de informatie doriti. A trebuit sa ma duc in jos pe sidebar stanga sa dau de rubrica “Despre noi” si dau de “Cei mai activi din voluntarii Stiinta Azi sunt răsplătiţi lunar cu diplome şi premii. Pe parcursul lunii octombrie cei mai activi voluntari au fost Alexandru Gabriel Dumitrescu si Florin Daniel Cioloboc. Fiecare primeşte diplome şi câte o carte de ştiinţă în engleză. Detalii şi sfaturi pentru voluntari mai jos.“. Nu inteleg ce treaba are asta cu “Despre noi”. Aici ma asteptam sa gasesc persoana/persoanele care au contribuit la crearea site-ului, la cei care posteaza articole si la cei care contribuie cu informatie. Am observat si butonul Sitemap ceva mai jos, buton foarte util care de asemenea, l-as vedea undeva in header scos clar in evidenta. Motivul e simplu, cand caut  ceva pe un site unde sunt dezbatute o multitudine de teme  dau direct , ctrl+f si acolo e tot site-ul practic.

– In al doilea rand e scris foarte marunt. Eu sunt pe rezolutie 1920×1080 si tot m-am strofocat sa citesc ce scrie asta dupa ce am marit eu manual din mozilla. Aici vorbesc de articolele din mijloc. +`ul il reprezinta pozele thumb-nail de la fiecare articol, acelea conteaza foarte mult. Titlul iese clar in evidenta insa chiar daca lasati o mica descriere, incercati sa mariti fontul putin.

– In al treilea rand jos palaria pentru calitatea articolelor si subiectele dezbatute, insa calitatea continutului nu e suficienta intr-un internet unde surferul cere simplitate, eleganta. Trebuie ca acea calitate de continut sa fie o stacheta pentru voi, ca sa va ridicati si din punct de vedere vizual sa spun asa. O calitate a continutului practic solicita o calitate a temei utilizate. Observ ca sunteti pe Joomla, nu pot decat sa va urez spor la munca, nu este de loc putina. De asemenea sa nu ii uitati pe cei cu smartphone-uri, daca dezbateti stiinta trebuie sa mergeti pe ideea ca va viziteaza multi “brainiacs” care detin un smartphone si implicit vizite de pe aparate mobile.

– In al patrulea rand. Cred ca orice elev acum in a 12-a va ridica in slavi cand va vedea SECTIUNEA CU BACALAUREAT 2011. Precum am spus mai sus, nivelul de informatie si calitatea lor este demna de a trimite si la prieteni link-ul si uite asa cresc vizitatorii.

– Am descoperit o sectiune interesanta pentru pasionati evident intitulata lectii online de stiinta in limba romana, nu simple referate.

– Am mentionat mai sus si de un colt de discutii, ei bine daca sunteti interesati click : forum activ de stiinta in limba romana

cam atat, multa critica … asa sunt eu, Bad Blogger :-)

Sper totusi sa va ajute articolul. Bafta.

Facebook comments:

1 Response

  1. Stiinta Azi says:

    Am primit articolul tau. Multumim mult pentru feedbackul constructiv, care ne va ajuta sa facem siteul mai bun.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: