Taxa de prima inmatriculare va creste din 2011

Cel putin sa ne zice ministrul mediului, Laszlo Borbely. Acesta a anuntat faptul ca taxa de prima inatriculare va creste incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si se pare ca vine in avantajul procurarii masinilor noi si ii dezavantajeaza pe cei care doresc sa isi cumpere masini second. Sunt surprins ca desteptii au pus taxa si pe modelele euro 5, aici se simte foamea de bani a guvernului.

Aparent, modelele non euro, euro 1,2,3 vor avea taxa de prima inmatriculare cateva mii de euro, si deja te gandesti ce masinuta noua sa iti iei sa eviti taxa asta nenorocita. Eu cred ca astia vor sa ramana banii in Romania si intorc romanii spre masina autohtona. Just ii ca avem de castigat insa modul asta comunist nu imi convine mie personal deloc, pentru ca ma limiteaza foarte mult. Ca si un exemplu daca imi iau o masina euro 4 cu motor de 1.4 (de 4 ani) taxa de prima inmatriculare va fi de 933 euro (exemplu luat de pe automarket.ro) iar daca o inmatriculez ACUM, inainte sa modifice sefii taxa platesc doar 145 de euro. Modelele euro5 nu prea sunt afectate, ca si un exemplu: Luam o masina euro 5, 2889 cmc si guvernu ne usca de 3.600 de euro taxa de prima inmatriculare. Daca o inmatriculez acum, platesc 3.578 deci diferenta e de doar 22 euro. Acum vedeti ce curve is, cum ne limiteaza la masini noi … care, daca stai sa te gandesti nu isi permite tot romanu.

Exemplul aberant gasim la non-euro, euro 1, 2 unde un automobil de 8 ani, euro 3 de 2.998 cmc va avea o taxa de prima inmatriculare de 22.000 euro (adica de foarte multe ori valoarea masinii). Nici mie nu imi place sa vad rable pe sosele, dar la euro 3 totusi ar trebui s-o lase mai moale si sa ii rupa pe aia noneuro sau euro 1,2. Este o parere strict personala.

sursa articolului : automarket.ro

Ce parere aveti de modificarea taxei ?

Facebook comments:

You may also like...

4 Responses

 1. slow says:

  deja cand vad asemenea sume raman mut….atata tot modifica taxele astea ca mi se face rau… nu stiu ce o sa rezolve cu chestia asta, atata ca un om care ar dori sa-si cumpere o masina de 2-3 mii de euro o sa foloseasca in continuare transportul in comun si o sa renunte la ideea de a-si cumpara o masina. sunt putini oameni care dispun de o suma de peste 8000 de euro ca sa isi cumpere o masina noua.
  parerea mea e ca taxa o sa se modifice iar :))

 2. miska says:

  Las ca nu-i bai, bulgarii si ungurii accepta banii romanilor. Si vor circula pe plaiurile mioritice masini euro1,2,3 fara nici o taxa platita statului roman (doar accize pe carburant).

 3. 9000cse says:

  Care are o masina cu nr straine , si i-a expirat ASIGURAREA si ITP`ul etc si
  nu are bani pt a plati taxa asta imputita , exista o solutie ! Intocmiri si prelungiri
  Asigurari , ITP , PROCURI etc pt masini cu nr straine la preturi foarte convenabile !
  Sa puteti circula incontinuare linistiti fara a plati taxa de inmatriculare ! MAIL :
  adutu01@yahoo.com sau 0743878327 CONTACT pt mai multe detalii ! ITALIA SPANIA OLANDA
  BELGIA GERMANIA AUSTRIA FINLANDA SUEDIA LUXEMBOURG SUEDIA UKRAINA ETC APROAPE TOATE TARILE! 100% Convenabil
  ! 0743878327 !

 4. ancu says:

  Am uitat ce inseamna unitatea ……..ROMANIII…uniti-va si s-ai trecem prin foc si pulbere pe totii hotii si nenorociti astia de la guvernare si din parlament sa ne unim si s-ai rasturnam ca au vindut- TARA – adica fosta tara acum doar o singura pata pe harta lumi o s-a ajungem mai rau decit cei din AFRICA ………

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: