500.000 amenzi pentru rovinieta !!!!

Sistemul a pornit de o luna iar dispeceratul de la Drumuri Nationale are de lucru nu gluma. Tipii de acolo trebuie sa verifice Nșpe mii de poze pe zi, sa verifice numarul de inmatriculare a autoturismelor surprinse in afara oraselor/localitatilor daca au platit sau nu rovinieta. Pana acum, in Romania sunt 10 camere fixe si 84 mobile. Cunosc parerea prietenilor, a cititorilor, a soferilor … majoritatea NU detin rovinieta din cauza drumurilor sau … comoditate daca o pot numi asa. Nu ca as avea ceva cu modul acesta de a trata subiectul insa, acum ca s-a pornit sistemul asta, ar fi indicat sa va luati rovinieta daca stiti ca iesiti “in afara”. Daca vreti sa fiti amendati sunteti invitatii mei, nu mie imi faceti un bine daca va platiti taxa de drum. Inainte de a face ceva, ganditi-va bine ca e vorba de o anumita suma de bani pe care o dai. Eu cred in continuare ca daca incepem sa platim aceasta taxa de drum se vor acumula niste fonduri prin intermediul carora putem sa numim DN-urile DRUMURI !!!!

Probabil nu toti sunteti familiarizati cu termenul de rovinieta, sau nu stiti EXACT ce inseamna. Ei bine Rovinieta este o taxa de drum care se aplica in unele tari, prin care suntem indreptatiti sa folosim reteaua de drumuri din respectiva tara. Cu alte cuvinte si daca nu ma insel la noi se aplica pe autostrada si pe drumurile nationale.

Un lucru sa nu uitati : Ce isi face omul cu mana lui , se numeste LUCRU MANUAL !

Facebook comments:

You may also like...

13 Responses

 1. Manuel says:

  Si inca ce lucru manual, frate. Dar, tare multe camare avem noi in Romania. Prin comparatie parca Londra avea 22 000 de camere, pt pietoni si masini. Sau ma insel?

 2. Marius Bulzan says:

  Oare hypermarketurile Carrefour (Calea Aradului)si Real 2 (Str. Ogorului) sunt considerate “in localitate” sau “in afara”????

  …mai ales avand in vedere ca adresele lor au nume de strazi nu sunt pe “DN1 sau DN3 la Km x sau y…

  ce parere aveti?

 3. Produse naturiste says:

  auaaalleeuuuu….noroc ca eu sunt asa mai corect si cam tot timpul respect legea cu mici-mari exceptii :D

 4. cerbulvechi says:

  Au innebunit salcamii: joia asta in Galati – Braila s-au dat amenzi de 54.000 RON. Pentru centuri si telefoane mobile la ureche! Cineva si-o va lua tare intr-o zi!

 5. rulzmaker says:

  Gresit tizule, vinieta se plateste in orice tara (mai ales in UE) Numai ca acolo aceasta vinieta este perceputa sub o alta forma. Problema e aici:
  “Ţările europene tarifează utilizatorii fie în funcţie de durata utilizării autostrăzilor (sistemul vinietei eliberate pe 10 zile, o lună, un an şi aplicat în Ungaria, Austria, Elveţia, Cehia, Slovacia, Slovenia), fie în raport cu lungimea parcursă (sistem folosit în ţările mediteraneene şi Croaţia). Există ţări, precum Germania, unde autostrăzile pot fi folosite liber de automobilişti în timp ce în Ungaria pe 30% din lungimea autostrăzilor este netaxată. Fie că folosesc sistemul vinietei temporale sau pe cel al taxei la kilometru, niciuna dintre ţări nu pune la plată automobiliştii şi pe drumurile naţionale, şi pe autostrăzi. Regula este cea a taxării clasei superioare de drum. De asemenea, orice porţiune de autostradă cu taxă trebuie să aibă o rută alternativă fără taxă. Până în prezent, nici unul dintre miniştrii Transporturilor din ultimii cinci ani nu a exclus explicit posibilitatea ca românii să plătească şi roviniete şi taxe de autostradă”

  SURSA romanialibera.ro

  Ca la noi la nimeni !

 6. capsuni_verzi says:

  ohohooo, imi cumpar si eu pt prima data rovinieta. (de 6 ani).

  he he :)

 7. ioenscu says:

  Microbuzul are nr de Bulgaria din Ruse – P 2270 AM – deci mai greu cu recuperatul rovinietei. Ori il opreste un echipaj si-l gaseste fara rovinieta, ori slabe sperante sa-i trimita acasa (unde ? la Ruse?) procesul verbal cu amenda.

  Iar daca ala e un roman cu nr de bulgaria, daca nu l-au mai oprit niciodata, n-au cum sa aiba o adresa din Romania a celui care conduce masina cu procura.

  Cred ca pe moment ar face bine sa se concentreze pe astia cu nr romanesti, care stiu unde sa-i gaseasca si le livreaza amenda cu posta romana.

 8. Aurelian says:

  Ce se intampla daca pleci sambata si te intorci duminica pe autostrada … uitand de rovinieta? iei 2 amenzi si mai platesti alte doua despagubiri catre ANDR?

 9. LASZLO says:

  DA O SA SE ADUNE NISTE BANUTI CU CARE ANUMITE PERSOANE SA SE INBOGATEASCA ,CU TITLU DE ,,REPARATII DRUMURI,,
  ODATA AR TREBUI SA FACA DRUMURI DUPA CE INCEPEM SA PLATIM

 10. bingo says:

  Atentie! In orasul Popesti-Leordeni s-au pus baietii cu camere mobile pentru rovignete, la intrarea dinspre Bucuresti. Nu inteleg de ce? nu este nici in afara orasului si nici nu intalnesti borne km ca pe drumurile dintre localitati. Pentru ce? nu vi se pare un abuz din partea jupanilor? Localnicii care nu ies din localitate au primit amenzi pentru ca circulau pe drumurile “orasului” lor – unde au buletin. Maine ne asteptam sa vedem si in Bucuresti masini radar pentru rovignete. HOTILOR!

 11. bingo says:

  ….si nu mai spun ca radarul pus in luna octombrie, amenda vine cu cateva zile inainte de Sfanta sarbatoare de Pasti. Cred ca aveau nevoie saracii de bani pentru miel, caci de reparatul drumurilor – nici vorba!

 12. Mortu says:

  @bingo – pai ai iesit din localitate nu ? Ala e deja DN (drum national), pentru ca rovinieta se achizitioneaza cand mergi pe asa ceva nu de alta. SI aici la Oradea e nasol ca practic dupa ce ai intrat in tara prin Bors, intre Bors si Oradea e un segment de drum unde iti trebuie rovinieta :)))

 13. Mami says:

  Am fost in grecia in conceiu, iar eu ca turist nu a trebuit sa platesc rovinieta, am inteles ca grecii o platesc, in schimb cat m-am plimbat prin grecia am platit o gramada de taxe pentru autostrada, chiar si acolo unde nu exista autostrada, sau undeva unde era doar 2 KM de autostrada am platit 3,1 Euro
  Nu stiu care varianta este mai buna, sa platesti o rovinieta prin care sa poti circula pe orice drum national sau sa platesti taxa de intrare pe anumite drumuri

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: