Cerşetori Oradea – Banii tăi nu îi ajută!

Deşi ne-am cam obişnuit să vedem cerşetori pe străzi printre maşini la semafoare, în parcuri, în staţii de tramvai pe jos, în mijloacele de transport în comun, în piaţă, în afara centrelor comerciale, etc. acest lucru nu este normal.

Înainte de toate trebuie educat omul de rând fiindcă din punctul meu de vedere aici discutăm de 2 cazuri:

1. Omu primeşte bani -> omu cerşeşte în continuare.
2. Omu nu primeşte bani -> fie îşi găseşte ceva loc de muncă fie se pune pe furat; în funcţe de gradul de intelingenţă al persoanei în cauză.

Recunosc că înainte le dădeam amărâţilor bani să îşi cumpere o pâine dar am crescut. Am realizat că banii mei nu îi ajută. Am văzut prea multe cazuri în care banii agonisiţi din cerşit merg pe vicii sau la o persoană care îi supraveghează să “producă”.

Dacă întâlniţi persoane care apelează la mila publicului daţi dovadă de coloană vertebrală şi sunaţi la dispeceratul poliţiei – 0259.969

Astfel, şi în perioada 01.06. – 30.06.2015, poliţiştii locali au identificat 52 de persoane apte de muncă, dar care apelau în mod repetat la mila publicului pe raza Municipiul Oradea. Persoanele au fost identificate, sancţionate şi îndrumate către localităţile de domiciliu, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 2.200 lei.
În continuare, poliţiştii locali vor efectua patrulări şi acţiuni de identificare a acestor persoane; relatează oradea.ro

Pic afiş anti cerşetori Oradea:

banii tai nu ii ajuta - STOP CERSETORIEI

sursă: oradea.ro

Facebook comments:

You may also like...

4 Responses

 1. LeNoR says:

  Inainte de toate ar trebui sa se autosesizeze si politia locala sau cine se ocupa de treburile astea acuma. Eu daca stau pe o terasa ar trebui sa fie permanent un echipaj care sa se ocupe de asta la cat rulaj e. Nu zic cati vin sa ceara bani, sa ceara tigari, sa vanda flori, etc.

  Oamenii nu ar trebui sa dea, de acord, dar si politia locala ar trebui sa fie mai pe faza mai ales acuma ca e sezonul teraselor si implicit sezonul cerselii. Dar e mai bine sa stea sa pazeaca pasarelele si oamenii in varsta care isi plimba cateii prin parcuri, pe care apoi ii iau cu japca la verificat.

  • Mortu says:

   Asta cu câinii am observat-o şi eu.
   Just e că sunt şi proprietari de patrupezi care REFUZĂ să colecteze fecalele propriului animal de companie. Rezultatele pot fi câteodată neplăcute dacă fie calci în “el*” sau pică un copil mic FIX dar FIX pe “el*”.

   *el = IT! :)

   • LeNoR says:

    :))) dar eu nu de fecale zic, la faza asta nici macar nu ar trebui sa stea nimeni cu bota ca sa zic asa, proprietarii ar trebui sa fie constienti ca nah, fecalele. Acuma noah, prea multe vreau si eu, nu stiu unde ma trezesc :)))). Insa totusi, daca asta e o prioritate de top pentru militienii locali, atunci nu e panica man ! :)))

    Eu ziceam de o situatie pe care am vazut de cateva ori in Parcul Muncitoresc. Stau astia de la locala la panda la iesirea din parc si ii iau cu japca pe batrani la verificat de carnete de sanatate (ale cateilor). Si cu astia mai adolescenti de felul lor tot la fel se comporta. Se gandesc ca mai prind si ei o amenda in timp ce crapa niste seminte si isi impartasesc experientele politienesti.

    Si de obicei am vazut ca verifica batrani cu bichoni, canisi, chihuahua, rase de astea periculoase.

    In fine, prioritati, prioritati :)), da ar fi ceva sa mai stea si pe asociatiile astea de cersetori si florari.

    • Mortu says:

     M-am prins la ce te-ai referit în prima frază “Asta cu câinii am observat-o şi eu.” … după care am trecut la alta. Adică ADHD style =))

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: