De ce renunț la cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen

Motivele pentru care l-am făcut:

  • x% din achiziție se întoarce în cont ca și puncte eMAG pe care ulterior le poți folosi ca să diminuezi valoarea următoarelor produse achiziționate de la ei
  • rate multe care pot ajuta la produse mai scumpe

Îl am de 4 luni dar estimez că mai stă încă maxim 2 luni până lichidez tot în avans.

De ce?

Povestea 1:

Achiziționând un produs de 3500+ lei nu a vrut să îmi ia plata nicicum la sediul eMAG Oradea. Doamna de la casierie a suspectat că nu am destui bani în cont, a interogat soldul și acolo erau (interogarea a apărut pe raportul de activitate – 0,75 lei). O suspiciune de-a dânsei a fost că probabil banca blochează tranzacția dacă e ceva 3.000+. Am sunat la Raiffeisen și au zis că ei nu au blocat nimic și trebuie să meargă. Sugestia doamnei de la casierie a fost să încercăm să luăm de pe card 3000 lei și restul să achit cash ceea ce s-a și îmtâmplat și asta a mers. Dubios.

Povestea 2:

Online banking e DOAR contra-cost la ei dacă ai doar card de cumparături: 5 lei/lună parcă. Suma e irelevantă, contează că te taxează pentro homebank … nu mulțumesc.

Povestea 3 4 și 5:

Astea toate au legătură cu Relații Clienți unde, indiferent la ce interval orar sunam mă țineau în așteptare MINIM 20 de minute, ceea ce mi se pare inacceptabil. Nu spun, informațiile oferite și tot ce a urmat după a fost ok DAR ca și client, să stau minim 20 minute să mi se răspundă … nu mulțumesc. Asistență online via conturi de socializare (Facebook) este egal cu 0. Le-am scris în privat pe facebook de faptul că aștept minim 20 de minute ca să vorbesc cu cineva iar reply-ul pe care l-am primti a fost să mai încerc că .. o să îmi răspundă cineva cândva. Dacă erau profi, se ofereau să mă ajute sau să mă sune sau ceva .. ORICE.

Povestea 6:

Achitând mereu în avans, am observat o discrepanță în ultimul raport de activitate emis (care btw mi se pare că nu e lizibil deloc) cu privire la suma pe care trebuie să o dau înapoi. Am mers fizic la sucursala din Lotus să cer lămuriri dar mi s-a zis că trebuie să discut cu Bucureștiu deci .. la telefon, deci … alte minim 20 de minute de așteptare. Domnișoara mi-a emis un raport de acivitate pe luna trecută și luna asta și cam atât. Ce mă miră e că nu mi-a spus că BANII SUNT ÎN CONT DOAR CĂ NU SUNT ALOCAȚI NICIUNUI PLAN DE RATE !!!!! Era pe raport trecut “Utilizat la sfarsitul perioadei: -x.xxx lei” adică cu minus. Poate dacă îmi zicea asta nu ieșeam din sucursală așa indispus cum am intrat și eram măcar liniștit că nu s-au evaporat banii pe care i-am pus în avans. Lucrul ăsta mi l-a zis doar colegul ei de la București telefonic.

Cea mai corectă și rațională decizie pe care o pot face e să îmi închid cardul.

Privind la ce am pățit în ultimele 4 luni cu ei și comparându-i cu ING care e “my main bank” apoi … mai are rost să zic ceva? Diferența de servicii din punctul meu de vedere e cer-pământ.

Facebook comments:

You may also like...

1 Response

  1. Joie Negru says:

    Mai traiesti, ma?

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: