Nu strica sa stii ~ 05.06.2011

– O poza facuta la misto l-a bagat in inchisoare [articol sursa] // Pe tipul din stanga il cheama Darrel Ellis, are 35 de ani si e din Anglia.

Zambetul de pe buze a trecut de mult pentru ca atunci cand poza a ajuns cumva pe mana politiei, acestia au facut o razie la apartamentul barbatului si nu a fost atat de mai surpriza -> pungi pline cu cannabis prin apartament.

Rezultatul ? -> 6 ani de inchisoare :-)

– Codul muncii a intrat in vigoare. Munca la negru, pedepsita cu inchisoarea [articol sursa] // S-a modificat Codul Muncii si din cate am citit pe site-uri e PRO angajatori si ne da keks nou, angajatilor. Acum ma voi referi strict la asa zisa “munca la negru” care inseamna de fapt sa muncesti undeva fara carte de munca -> nu cotizeaza angajatorul la stat -> nu cotizezi tu la stat. Normal ca ii doare la buzunar ca doar e foame de bani, tot timpul a fost. Cei care aleg munca la negru cred ca nu au alta posibilitate, si aleg asta nu ca sa nu dea statului “partea lui” ci pentru ca asa e situatia. Venind vorba de angajatori, aici sunt prea comozi incat sa mai incheie contracte de munca ca daca pot baga banu in buzunar, de ce sa-l dea la stat ? Acum, munca la negru poate fi pedepsita si cu inchisoarea, asta daca un angajator are peste 6 “angajati” fara carte de munca. Pana la sase sunt amenzi contraventionale in RON. Codul muncii a intrat in vigoare tumna in 1 Mai “Muncitoresc”.

– Barcelona va amenda persoanele care se plimba in costum de baie prin oras [articol sursa] // Dap, daca te plimbi in slip prin Barcelona esti bun de plata. Amenda poate sa ajunga pana in 500 de euro. Regula se aplica si la nudisti care nu au voie sa depaseasca spatiul “rezervat” lor. Pana acum municipalitatea Barcelona a pus in centrul vechi al orasului pancarde pt descurajarea nuditatii sau a plimbatului romantic in dres de baie insa fara efect -> acum vor fi amendati. Cel putin mie mi se pare penal sa te plimbi prin oras in slip, trebuie sa fii prost crescut sau sa iti lipseasca o doagă. Singurul loc unde am mai vazut ca se plimba lumea in slip/dres de baie a fost statiunea Baile Felix dar acolo se intelege … Sunt stranduri si hoteluri la fiecare pas. Ce nu mi se pare ok e sa intri intr-un restaurant asa fie el si in Felix … stai pe terasa daca esti in chiloti :-)

– O americanca a fost arestata pentru ca a vrut sa-i faca un cadou neobisnuit tatalui sau [articol sursa] // Femeia de 51 de ani a vrut sa-i faca un cadou “inedit” de Paste tatalui ei de 80 de ani. Ea a vurt sa-i ofere o partida de sex cu o prostituata. Zis si facut, cei 2 au mers intr-o zona cunoscuta pentru prostitutie si au platit 20 de dolari pentru clipele ce vor urma. Ca si in filme … prostituata era de fapt o politista sub acoperire si cei 2 au ajuns direct la sectie. Cred ca a inteles gresit faza cu ciocnitul oualor.

– Da-i un mail lui Emil Boc. Premierul si-a facut publica adresa de yahoo [articol sursa] // Spamati-l pe micut, adresa lui de mail e : emilboc09@yahoo.com

– Ultima fabrica din lume care producea masini de scris a fost inchisa [articol sursa] // Din pacate, incet incet se schimba vremurile. Mi-ra fi placut sa am una in camera, asa de decor. Ultima fabrica a fost in Mumbai, India si a fost inchisa pe motiv ca nu mai primeau aproape deloc comenzi. Da, sunt alte vremuri acum si desi ne pare rau dupa ele nu avem ce face. Trebuie sa mergem cu trendul ca ramanem in urma. Momentul de glorie al masinii de scris a fost in 1950 cand in SUA  media vanzarilor a atins 12 milioane de unitati.

p.s. nu mai strica sa stii ca azi e zi de salar la mortu :P

Facebook comments:

You may also like...

1 Response

  1. Luka says:

    Legat de primele doua informatii, aveti grija ce poze va faceti pe la munca! Nu se stie daca nu va treziti cu politia sau protectia muncii pe santier.:)

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: