Phishing ING … ce ziceam adineaori

Chiar ieri am postat despre tentativa de phishing folosindu-se de clientii neatenti ai bancii ING si trebuie sa recunosc ca am ramas uimit cand pe mail m-am pricopsit cu un mesaj de atentionare din partea ING Bank prin care mi se aduce la cunostinta de existenta unor site-uri asemanatoare cu ING si sa nu ma las pacalit. Imi arata si cum sa ma feresc de ratati. Continutul mailului e mai jos, enjoy.

Ma bucur ca am primit mail de la ING pe tema asta, il dau mai departe in speranta ca puteti spune “am citit pe blogu lu ala despre phishing si uite ca am scapat de o grija”.

Stimate dl/dna. Bogdan – ********* *****,
ING pune siguranta datelor si sistemelor in centrul eforturilor sale pentru protejarea securitatii datelor clientilor. La nivel global cresc riscurile privind atacurile ilegale (phishing), atat online cat si prin alte mijloace, iar metodele de atac sunt din ce in ce mai sofisticate. ING poate proteja datele utilizatorilor de incercarile de phishing, numai in masura in care date personale nu sunt furnizate direct de catre client.
Astazi s-a desfasurat un astfel de atac informatic de tip phishing asupra unor clienti ING. Acestia au primit un e-mail prin care se solicita actualizarea datelor prin accesarea unui link intr-un site asemanator homebank.ro. Site-ul era o copie falsa a site-ului ING.
Prin aceast mesaj dorim sa va atragem atentia asupra faptului ca:
ING nu solicita datele personale si/sau elementele de securitate ale clientilor prin accesarea unui link transmis prin email.
ING va trimite intotdeauna un mesaj personalizat (care include numele Dvs.) atunci cand mesajul implica informatii confidentiale
ING nu va solicita niciodata sa confirmati detalii personale (de ex. numarul cardului, cod Digiapss, data la care expira, PIN-ul, parola) intr-un mesaj e-mail
ING foloseste cele mai noi sisteme si tehnologii de criptare si autentificare pentru a securiza toate tranzactiile
In plus, pentru a va asigura ca tranzactia dvs se efectueaza in conditii de securitate, verificati ca adresa site-ului incepe intotdeauna cu https://www.homebank.ro.

In situatia in care ati primit si furnizat datele personale sau elemente de securitate va rugam sa ne anuntati la serviciul My’Line: 021 402 83 91 sau sa trimiteti un mesaj la contact@ing.ro.

Facebook comments:

You may also like...

8 Responses

 1. Moga Florin says:

  Şi eu am primit acelaşi mesaj. Problema e că mulţi nu ţin cont de sfaturile primite, mai ales că diferenţele sunt foarte mici. Oricum, când e vorba de banii tăi trebuie să fii foarte atent.

 2. Mortu says:

  @Moga Florin – trebuie dar cand dai de un naiv si ii trimiti mesaj ca ii blochezi contu se sperie si pac, baga datele, face ce vrei :D

 3. Andrei 2/3 says:

  La mine o tine cu FedEx.
  FedEx Service notification 354800
  Joi, 2 Iunie 2011 2:15
  De la:”FedEx”
  Către: e_parhizi@yahoo.com
  Si apoi o lista uimitoare de mail`uri la CC. Astia nu prea par a fi profesionisti

 4. vw club says:

  Mie tocmai mi-au trimis SMS cei de la ING prin care spuneau ei nu solicita date personale de securitate HomeBank prin link trimis pe email, si ca daca as fi furnizat astfel de date, sa contactez 0214028391

 5. Andrei 2/3 says:

  DHL Express Delivery txu
  Vineri, 3 Iunie 2011 23:02
  De la:
  “DHL” adminsfakeqage@fedex.com

  Către:
  ocsibaranyai@yahoo.com
  Mesajul conţine fişiere ataşate
  1 File (8 KO)

  ce sa fac sa intru si eu la ING?? ca asta cu livratul nu e distractiva

 6. GRAMATICU' says:

  eu am internet banking de la doua banci. MKB si BTRL. niciodata nu am primit mailuri tip phishing… asadar sa “mulgeti” securitatea bancii portocalii… iti dai seama ca daca ti-au trimis mail de phishing inseamna ca de undeva au datele tale. de unde? simplu. de la banca!

 7. Andrei 2/3 says:

  Ok Gramatik, am sa iti trimit eu un mail de phishing, sa nu te simti lasat la o parte

 8. Gigi says:

  @GRAMATICU: se vede ca sti ce e ala un mail de phishing si ce legatura are cu securitatea unei banci.
  Uite, eu iti promit 100.000 de euro daca imi spui o solutie prin care o banca nu poate fi niciodata tinta unui e-mail de phishing. Si vorbesc serios, nu glumesc.

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: