Samsung S7 de la eMAG – problema cu display

Am eu ce am dar cred că pot să număr pe degetele de la o mână când problemele pe care le-am întâmpinat cu electrocasnicele în garanție s-au rezolvat pe un flux normal.

Prin flux normal înțeleg că s-a defectat produsul, e în garanție, l-ai trimis în garanție, l-au reparat și îl primești funcțional înapoi. Atenție, S-A DEFECTAT nu că “L-AI DEFECTAT” .. you get my drift ;)

De data asta a venit rândul telefonului personal să o ia pe arătură (Samsung S7 luat în 2017 de Black Friday de la eMAG). De ceva timp touch-ul îmi făcea probleme în partea centru-dreapta și doar la overlay apps. Spre exemplu când dezinstalezi o aplicație îți apare pop-up de confirmare cu DA / NU și nu puteam să dau tap pe niciunul că nu reacționa touch-ul. Câteodată nici nu trimitea mesajele în facebook messenger că deh, butonul de send e în același loc.

Fiind în garanție telefonul, mi-am zis să îl trimit ca să mă pot bucura de el în continuare. Pe 30 iulie l-am lăsat la eMAG Oradea și pe 14 august am fost sunat de Depanero să mi se aducă la cunoștință faptul că mi s-a refuzat repararea produsului în garanție pe motiv “șoc mecanic – capac crăpat”. Bine, partea dreapta-sus a capacului din spate mi-e crăpat de mai bine de 1 an pentru că nah … urme de război. Nu reușeam să concep ce legătură are sula cu prefectura. Eu reclamam probleme la display și doar la overlay apps (deci nu nefuncționalitate totală) iar service-ul mi-a anulat garanția practic pentru că era crăpat capacul în spate. Mi s-au cerut 250 lei ca să îl repar în post-garanție și am refuzat. Cert e că nu mi-au detaliat pentru ce îmi cer suma asta.

Aparent Depanero nu e în măsură să conteste cele spuse de service-ul autorizat și nici să le transmită nimic așa că m-am adresat eMAG cu un mail povestind situația dar răspunsul din nou nu a fost unul mulțumitor. Concluzia răspunsului a fost că dacă telefonul prezintă urme de șoc mecanic se anulează garanția punct, așa scrie și pe certificatul de garanție.

Nefiind mulțumit nici de răspunsul celor de la eMAG și mergând în continuare pe premiza că poate am înțelegere la service-ul care mi-a verificat telefonul și anume ESD România m-am adresat lor pe facebook. Răspunsul fiind similar cu cel al eMAG am menționat de discuția cu Depanero din 14 august în care mi se solicita cei 250 lei pentru repararea produslui în post-garanție și am fost de acord să fac lucrul ăsta. Ei bine, din punctul ăsta lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și anume:

  • Am fost informat că ESD România îmi va schimba capacul în spate fără costuri suplimentare
  • Ulterior la nici o oră mi-a scris din nou pe facebook faptul că telefonul a fost reparat în garanția producătorului, mi s-a schimbat ecranul

Într-un final nu mi s-a imputat nicio sumă și am rămas foarte plăcut suprins de cum au decurs discuțiile direct cu ESD România pe facebook-ul lor.

Astăzi am ridicat produsul și sincer când l-am văzut am simțit bucuria aia de produs nou.

Ca o paranteză fișa de service e 3788249, asta dacă va citi cineva cu acces pe unde trebuie articolul ăsta.

MULȚUMESC ESD ROMÂNIA!

Nu am nevoie de alt telefon și nici nu îl voi schimba cât timp îmi satisface nevoile. Faptul că e bătrânel nu înseamnă că nu mai face față la ce am eu nevoie (Outlook, Skype, Whatsap, Poze, Facebook și evident 9GAG secțiunea Dark Humor).

Vorba asta o știți de la Bogdi (și el o furat-o de pe undeva): If you take care of things, they last!

Facebook comments:

You may also like...

Comentezi !?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.